ПУТИН: Подстицај отварању радних места је циљ руског председавања G20

У СВЕТУ  ТРЕНУТНО ИМА ОКО 200 МИЛИОНА НЕЗАПОСЛЕНИХ

        ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин поздравио је данас учеснике састанка министара рада и запошљавања „Групе двадесет“ и социјалних партнера, истакавши да је циљ председавања Русије у G20 било стимулисање економског раста и отварања радних места.      

        G20 је водећи форум за међународну сарадњу најразвијенијих земаља, а  Русија је 1. децмбра 2012. преузела председавање у тој групи које ће трајати тачно годину дана.

        Путин је напоменуо да у свету - по оцени Међународне организације рада - тренутно има око 200 милиона незапослених.

        „За ефикасно решавање предстојећих задатака, потребан нам је системски, комплексан приступ, који узима у обзир макроекономске, финансијске, социјалне услове. Било која стратегија развоја привреде не може бити реализована без адекватне политике развоја људског капитала, а задаци отварања радних места не могу се решавати одвојено од задатака економског развоја сваке земље“ - подвукао је руски председник.

        Притом је указао да тржиште рада не треба посматрати одвојено, већ у вези са финансијама, инвестицијама, буџетом, фискалном политиком, а и да треба побољшати аналитику и предвиђање економских процеса и вршити процену последица предузетих мера.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари