Путин: Напред можемо само као јака земља ослоњена на свој суверенитет и традиције

У СВЕЧАНОСТИМА ПОВОДОМ ДАНА РУСИЈЕ У МОСКВИ УЧЕСТВОВАЛО ОКО ДВА И ПО МИЛИОНА ЉУДИ

  • Приликом уручивања Државне награде заслужним појединцима и установама, председник РФ је посебно нагласио: „Успели смо да означимо своје националне интересе. Научили смо да их тврдо бранимо, ослањајући се и на своје историјско искуство“

        У МОСКВИ су свечаности поводом државног празника - Дана Русије - окупиле око два и по милиона људи.

        У току су свечане манифестације и у другим великим и већим градовима Руске Федерације. Процењује се да је у њима учествовало преко седа милиона грађана Руске Федерације.

        Владимир Путин је поводом Дана Русије оценио:

        „Наша земља и наш народ нису преживели само стреловити пробој према новоме, без којег је немогућ развој, него и крајње опасно и узнемирујуће време слабљења државности“.

        Руски лидер је наступио на великом свечаном пријему у Кремљу и нагласио:

        „Из године у годину се - упоредо са развојем демократских институција - подизао и ниво отворености нашег друштва, а спознаван је значај својих корена и традиције. Нарастала је и свест да напред можемо ићи само као јака, самостална и независна земља“.

        Путин је указао да се снага државе обезбеђује политичком стабилношћу, јединством циљева и консолидацијом друштва:

        „Успели смо да сачувамо и на поуздан начин ојачамо суверенитет своје земље, да учврстимо непоновљиву многоликост народа Русије и да не дозволимо девалвацију и заборав принципа грађанског патриотизма“.

        Приликом уручивања Државне награде заслужним појединцима и установама, председник РФ је посебно нагласио: „Успели смо да означимо своје националне интересе. Научили смо да их тврдо бранимо, ослањајући се и на своје историјско искуство“. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари