Путин наложио побољшавање заштите и одбране државних граница

ОПТУЖИО NATO ДА ПОДГРЕВА СТАРЕ И ИЗАЗИВА НОВЕ СУКОБЕ НА ПОСТСОВЈЕТСКОМ ПРОСТОРУ

  • NATO подиже војне објекте близу граница Русије и изазива старе сукобе на пост-совјетском простору и у региону што може да има за последицу војну и политичку нестабилност, пораст кријумчарења и криминала и изазвати акутне хуманитарне проблем, изјавио је руски председник Владимир Путин.

        Он је рекао да је веома важно да се руске границе заштите од терориста, илегалних миграната и трговине дрогом.

        „Пре свега, неопходно је имати темељан приступ неутрализацији ризика и претњи у односу на граничну безбедност. У питању је поуздана заштита наше територије од терориста и екстремиста, транснационалног и прекограничног криминала. Ради се о разбијању канала трговине дрогом, илегалних миграција, кријумчарења материјала и културних вредности, стратешких сировина“, рекао је Путин на седници Савета за безбедност, преноси ТАСС.

        Додатно је упозорио да резултати у тој сфери директно зависе од ефикасне координације и координисаних акција свих структура и служби које раде на граничним прелазима:

        „Главни задатак под овим условима је да се обезбеди заштита и одбрана наших граница, и да се брзо и ефикасно неутралишу потенцијалне претње“, рекао је Путин.

        Руски лидер је наложио формирање интегралног система контроле граница између Русије и околних земаља“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари