Путин меко поручио Трампу и његовом војном врху: Уразумите се!

А НИЈЕ ИХ ПОИМЕНИЧНО НИ ПОМЕНУО, ЧАК НИ СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ И СИРИЈУ

  • Руски ратни бродови и подморнице испред обала Сирије започели маневре са ракетним гађањима који ће потрајати најмање до 26. априла
  • Портпарол Кремља Дмитриј ПЕСКОВ: Измишљено коришћење хемијског оружја у Сирији не може и не сме бити изговор за напад на ту земљу. Русија не жели да буде учесник (Трампове) твитер-дипломатије. Ми смо присталице озбиљних приступа. И даље сматрамо да је важно да се не предузимају кораци који би могли да нашкоде већ крхкој ситуацији

        ВЛАДИМИР Путин оценио је да је свет у хаотичном стању, али и изразио очекивање да ће „надвладати разум“ у међународним односима.

        „Стање ствари у свету не може да не забрињава. Постаје све хаотичније. Упркос томе, надамо се да ће здрав разум на крају превладати и да ће међународни односи ући у конструктивни ток, а међународни систем постати стабилнији и предвидљивији“.

        Путин је ово рекао на церемонији примања акредитива од групе страних амбасадора. У суштини, ово је била најмекша могућа порука Доналду Трампу и његовим генералима и саветницима: уразумите се!

        А притом није поменуо ни Сједињене Државе, ни Сирију!

        Зато је портпарол Кремља Дмитриј Песков данас поручио званичном Вашингтону да „измишљена тема“ коришћења хемијског оружја у Сирији не може и не сме бити изговор за напад на ту земљу.

        Алудирајући на Трампа, нагласио је да нико у Русији не жели да буде учесник (његове) твитер-дипломатије“.

        Притом је истакао: „Ми смо присталице озбиљних приступа. И даље сматрамо да је важно да се не предузимају кораци који би могли да нашкоде већ крхкој ситуацији“.

        Песков је на овај начин одреаговао Трампов твит: „Русија је обећала да ће оборити све ракете испаљене на Сирију. Спреми се Русијо, зато што ће доћи лепе и нове и паметне ракете“.

        Москва, наравно, шаље Трампу и Пентагону и друге сигнале.

        Руски ратни бродови су данас почели маневре испред обала Сирије који ће, највероватније, потрајати све док се ситуација не смири.

        На тај начин су истовремено стављени у стање борбене приправности, а затворили су део акваторије источног Медитерана за „ракетна гађања“. Биће извођена 12. 17, 18, 19, 25. и 26. априла од 10-до 18 сати.

        Ово је, наравно, оквир који се у случају даљег заоштравања саитуације може муњевито изменити.

        У маневрима учествују фрегате „Адмирал Григорович“ и „Адмирал Есен“ и подморнице (чији број није наведе) које су такође већ лансирале крстареће ракете „Калибар“.

        Русија је данас поподне, иначе, директно оптужила организацију „Бели шлемови“ да је пред камерама извела инсценацију „хемијског напада“ у Думи.

        Генерал Виктор Познихир додатно је указао: „То је био последњи покушај фабриковања лажних сведочења о тобожњој употреби бојних отрова од стране сиријске армије. „Бели шлемови“ делују само унутар редова терористичких групација. Тврдња Светске здравствене организације да се у Думи радило о 500 настрадалих од отровних материја нема никакве везе са истином“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари