Путин: Економија Русије изашла је из кризе и – хвата темпо

ОВЕ ГОДИНЕ 60 ОДСТО БУЏЕТА РУСИЈЕ НИЈЕ ЗАВИСИЛО ОД НАФТЕ И ГАСА, А 2018. НЕЋЕ ЗАВИСИТИ 63 ОСТО

          ЕКОНОМИЈА Русије изашла је из кризе и хвата темпо – оценио је Владимир Путин.

          Нагласио је да „ухваћену динамику” треба сачувати, иако ће „резултати долзити посетпено”.

          Русија ће 2017-ту – по прогнозама – завршити са 2,1 одсто економског раста.        

          Буџет Русије све мање зависи од нафте и природног гаса.

          Ове године од њих није зависило 60 одсто буџета, а у наредној ће удео „осталих прихода” достићи 63 одсто.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

zauvek branilac's picture
zauvek branilac 03:28 12.09.2017.

  • +1
Voting is closed.

RUSKA EKONOMIJA hvata tempo što pored humanitarne RUSKE VOJSKE znamo i svi SRBI!

Посматрач's picture
Посматрач 07:36 12.09.2017.

  • +1
Voting is closed.

Царе, заврни славине гаса и нафте једно две године.
Русија ће процветати и поново се родити.
Препородиће се.
Биће мало болно, али нема рађања без болова.
А можда баш то и држи као опцију кроз коју годину.

Иванка's picture
Иванка 14:14 12.09.2017.

  • +1
Voting is closed.

Генијална одлука. Ми сами морамо оставити наше гасно тржиште (европско и азијско) у корист Америке, Катара, Саудијске Арабије? Они ће бити одушевљени.

Али - мало сутра )))

Slobodanka's picture
Slobodanka 12:19 12.09.2017.

  • +3
Voting is closed.

Posmatrač - Rusija ne treba da zavrne slavine nafte i gasa, nego i dalje treba da širi po svetu sve poslove iz oblasti energetike. Ali za finansijsku i ekonomsku stabilnost i dalji razvoj nije dobro da postoji visoka zavisnost samo od jedne ili uže grupe delatnosti zbog raznih poremećaja koji se u svetu dešavaju. Rusija nije mala zalivska monarhija pa da treba da zavisi samo od izvoza nafte. Rusija je velika i ima i razne druge ljudske i prirodne potencijale za svoj razvoj. Dakle Rusija ne treba značajno da zavisi samo od energetike jer će onda osvajači nastojati da koče njen razvoj preko cene nafte, itd. Bitno je da sve više razvija i druge delatnosti i da one imaju sve više učešća u njenom izvozu. Sve treba da raste ali da se menja struktura proizvodnje, a time i izvoza pa da tako smanjuju u procentima tj. relativno gledano i obim uvoza. U svom daljem privrednom razvoju i posebno u izvozu treba da ide na raznovrsnost jer to daje ekonomsku stabilnost. Rusija treba da jača sve privredne delatnosti, ali da pritom puno više razvijaju i ojačaju druge delatnosti koje su dosad bile slabije i koje nisu iz oblasti vodeće energetike.
Kada je globalistički Zapad počeo svoju veliku ekspanziju onda je nastojao da utiče i na obrazovanje i da se smanji uticaj države na ekonomiju.Neke predmete kao društveno ekonomsko planiranje, makroekonomija itd. gledali su značajno da nam preoblikuju. Zatim uticaj države na privredne subjekte da se značajno smanji pa naprimer ranije poznati ekonomski instrument sekundarnu preraspodelu tražili su da potpuno ukinemo. Taj instrument ne može više da izgleda isto, ali nešto treba da ga zameni. Ne sme se toliko smanjiti državna regulativa i uticaj jer onda je sve prepušteno stihiji privatnih vlasnika. Ravnomeran i raznovrstan privredni razvoj i uticaj države na privredne subjekte bilo po raznim delatnostima bilo po regionima ne sme da se zanemaruje i podcenjuje. Država treba i dalje da stimuliše razvoj nerazvijenih delatnosti, a ako zanemari nerazvijene regione imaće lepe probleme sa migracijama i političkim nestabilnostima.
Prikrivena želja Zapada bila je da napravimo zbogom svakoj pameti da bi tako napravili pripremu ranijeg socijalističkog sveta, privrede i cele države da postanu što lakši za njihovo osvajanje. I na taj način se prave neokolonije!

дулебг's picture
дулебг 11:01 12.09.2017.

  • +1
Voting is closed.

Слажем се да је поседовање природних богатстава мач са 2 оштрице. Како год их продавао - мењаш их за робе, које после конкуришу твојим домаћим и уништавају домаћу производњу. На крају дођеш до модела Либије: где нико ништа не ради, а свима је одлично - само докле?!

Иванка's picture
Иванка 11:20 12.09.2017.

  • +1
Voting is closed.

Удео прихода од извоза нафте и гаса у буџету Норвешке износи 45%. То не спречава њен развој. О Норвешкој из неког разлога не кажу да седи на "гасноj игли". САД намеравају повећати извоз свог гаса, али нико не каже да су САД бензинска пумпа. Извоз нафте и гаса није препрека развоју привреде. Поред тога - да, извоз нафте и гаса данас је део геополитике. Морамо да користимо ово.

дулебг's picture
дулебг 15:13 12.09.2017.

  • +1
Voting is closed.

О Норвешкој се свашта прича, а истина понајмање.

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 11:19 12.09.2017.

  • +1
Voting is closed.

I Rusi sve vise hvataju tempo. Mladi beze na Zapad, a bogati iznose kapital !

Додај коментар