Путин: „Авангард“ у најскорије време, а „Сармат“ кроз годину дана

ПРИРЕДИО ПРИЈЕМ ЗА 800 НАЈБОЉИХ ДИПЛОМАЦА ВОЈНИХ АКАДЕМИЈА

И ФАКУЛТЕТА БЕЗБЕДНОСТИ

  • Шеф руске државе на церемонији указао да је удео савременог наоружања у оружаним снагама РФ већ достигао 60 одсто, а да ће 2021-ве до до планираних 70 одсто иако је пре само шест година био 16 одсто
  • Истакао да је цео низ руских модерних оружја без конкуренције у свету јер је годинама, а у неким случајевима, и деценијама испред онога што имају конкуренти. Додао је да савремено наоружање вишеструко повећава војни потенцијал Русије
  • Председник РФ рекао дипломцима и да су Оружане снаге РФ протеклих дана из Сирије повукле 13 авиона, 14 хеликоптера и 1.140 војника и официра

        РАКЕТНИ систем „Авангард“ биће предат ракетним јединицама у најскорије време, а интерконтинентална ракета „Сармат“ кроз годину дана - објавио је Владимир Путин.

        Учинио је то за време церемоније у Кремљу приређеној за 800 најбољих дипломаца руских војних академија и факултета безбедности.

        Шеф државе им је открио да је удео савременог наоружања у оружаним снагама РФ већ достигао 60 одсто, а да ће 2021-ве до до планираних 70 одсто.

        Подсетио је да је пре само шест година таквог наоружања у руским копненим, ракетно-нуклеарним снагама и ратној флоти било једва 16 одсто.

        Путин је у наставку обраћања дипломцима истакао да је цео низ руских модерних оружја без конкуренције у свету јер је годинама, а у неким случајевима, и деценијама испред онога што имају конкуренти.

  
 

        Указао је да хиперсонични ракетни систем „Кинжал“ већ „дежура“ у руском Јужном војном округу, а да ће он и друго савремено наоружање вишеструко повећати војни потенцијал Русије.

        Председник РФ је, иначе, на церемонији рекао и да су Оружане снаге РФ протеклих дана из Сирије повукле 13 авиона, 14 хеликоптера и 1.140 војника и официра.

        Дипломцима је поручио да Оружане снаге РФ почивају и на великој традицији која укључује блиставо професионално војно школство, поштовање потчињених и спремност за жртвовање за Отаџбину и саборце.

        „Убеђен сам, додао је, да и свако од вас у овим тренуцима осећа ту непрекинуту везу између наших временских епоха и генерација. И да схватате колика је част бити војник и официр Русије и наставити дело њених хероја“.

        На крају обраћања цитирао је ове речи маршала Покришкина:

        „Дуг према Отаџбини увек је најсветија ствар. Наздравимо за најбоље традиције руског официрства и Оружане снаге Русије“.

        Прва слична церемонија одржана је у мају 1935-те.

        Није их било у ратним годинама, али је традиција обновљена 1957-ме.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари