Путин: Агентуре неких земаља покушавају да утичу на процесе у Русији и да нас дестабилизују

У КРЕМЉУ ПРИРЕДИО ПРИЈЕМ ЗА 700 НАЈБОЉИХ ДИПЛОМАЦА ВОЈНИХ И СРОДНИХ АКАДЕМИЈА

  • „Само савремене, моћне и мобилне Оружане снаге у стању су да обезбеде суверенитет и територијалну целовитост наше земље, да заштите нас и наше савезнике од сваког потенцијалног агресора. Од притиска и уцена са стране оних којима се не свиђа моћна, независна и суверена Русија”

          ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин приредио је у Кремљу велики пријем за најбоље дипломце војних академија. За њих 700.

          Било је “одликаша” и са полицијске и још неких академија, а са гостима – толико људи да су столови са пићем и јелом били постављени у три такозване “историјске дворане” Великог Кремаљског дворца. Александровској, Георгијевској и Андрејевској.

          Путин им се обратио пригодним речима, у својству врховног команданта:

          “ Симболично је што смо се окупили у овим историјским и парадним дворанама које су упиле дух херојске војне прошлости наше Отаџбине. У биткама код Полтаве и на Бородинском пољу, на ратиштима Првог светског рата и Великог Отаџбинског рата -  наше војсковође, официри и војници обезбедили су себи непролазну славу, показавши не само своју ратну вештину, него и снагу духа, части и благородности”.

          Руски лидер је окупљенима у наставку рекао да међународна ситуација присиљава Русију да непрекидно усавршава своје Оружане снаге:

          “Само савремене, моћне и мобилне Оружане снаге у стању су да обезбеде суверенитет и територијалну целовитост наше земље, да заштите нас и наше савезнике од сваког потенцијалног агресора. Од притиска и уцена са стране оних којима се не свиђа моћна, независна и суверена Русија”.

          Путин је оценио да су руски пилоти и припадници других родова војска у Сирији показали високи ниво професионализма и нагласио:

          “И даље ћемо повећавати борбени потенцијал армије и ратне морнарице. На бази дугорочних планова. Обезбедићемо избалансирани, системски рад над развојем свих видова и родова војске и подизати квалитет и интензивност војне обуке”.

          Подижући чашу са вином, руски лидер је најбољим дипломцима и гостима рекао: “За нашу велику Отаџбину!”

          Путин се срео и са врхом Спољне обавештајне службе.

          Оценио је да стране агентуре покушавају да утичу на унутрашње процесе у Русији:

          “Изводе целе операције чији је циљ да утичу на наше унутарполитичке и друштвене процесе. Стране специјалне службе раде на дестабилизацији ситуације у Русији. Тајне службе других држава почеле су да у операцијама против Русије користе и нове методе убацивања лажних информација и за извођење сајбер-напада”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари