Портпарол Кремља: Како се примичу председнички избори – појачава се притисак на Русију

ПЕСКОВ: НАС ПОКУШАВАЈУ ДА УГУШЕ, УДАРАЈУ НА НАШ СУВЕРЕНИТЕТ, АЛИ МИ УЗВРАЋАМО

  • „Међу председничким кандидатима има много људи који заслужују да учествују у трци за положај шефа државе. Упркос томе, Кремљ не види ко би од њих могао да буде реални конкурент Владимиру Путину. По мојој процени, нагласио је Дмитриј ПЕСКОВ,још нико није сазрео да буде конкурент Владимиру Путину. Чак ни близу”                     

          ПРЕС-секретар председника РФ - Дмитриј Песков – изјавио је да се притисак извана на Русију и њен бизнис појачава са приближавањем председничких избора који су заказани за 18. март наредне године.

          У том контексту је навео да се Русија из сата у сат суочава смишљеним лажима и оцрњивањима:

          „Информациони рат којем смо изложени срачунат је на гушење суверенитета Русије. Русија смета и зато што су повећање њене могућност да се `обраћа свету` и да раскринкава лажи које други пласирају. Тамо (на Западу) нико нема намеру да на том плану ишта мења. Тамо `пумпе` које изливају прљавштине на Русију раде даноноћно. А то су смишљене лажи и дезинформације”.

          У наставку је рекао: „Нас покушавају да угуше, али ми узвраћамо”.

          Песков је нагласио да је Русија „завршила процес адаптације на живот у условима санкција и да је чак успела да обезбеди свој енкономски раст:

          „Живимо и даље у атмосфери рестрикција и санкција, али сада наша економија демонстрира убедљив раст. Наш фармери и сељаци били би веома незадовољни кад би дошло до укидања санкција”.

          Саопштио је да Путин ни за наредне изборе неће водити посебну кампању јер је актуелни шеф државе.

          „Међу председничким кандидадима има много људи који заслужују да учествују у трци за положај шефа државе. Упркос томе, Кремљ не види ко би од њих могао да буде реални конкурент Владимиру Путину”.   

          „По мојој процени, закључио је Песков, још нико није сазрео да буде конкурент Путину. Чак ни близу”.                                                                                                     

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари