Песков: То што је Reuters објавио из „седам анонимних извора” вреди – таман толико

РЕШЕТЊИКОВ: ТАМО ИМА АПСОЛУТНО ДЕБИЛНИХ РЕЧЕНИЦА – ТО ЈЕ ФАЛСИФИКАТ

  • Донедавни директор РИСИ Леонид РЕШЕТЊИКОВ: „Колико могу да се присетим, ово је већ трећи или четврти случај за протеклих 4-5 месеци да на Западу тврде да се појавио документ РИСИ, а да се тиче мешања у унутрашње ствари то ли Бугарске, то ли Белорусије, то ли самих Сједињених Држава. То је постало напросто смешно. Дође ми да онима који клепају такве акције кажем: мењајте тактику, хајде једном или двапут, а ви кренули у серијску производњу. Шта замишљате: да РИСИ своје анализе не шаље председнику Русије него Сједињеним Државама?!”

          ПОРТПАРОЛ председника Русије - Дмитриј Песков – поново је упозорио да се не сме веровати медијима који помећу Москви да се мешала у америчке председничке изборе.

          Ово је била реакција државног врха Русије на тврдњу пласирану преко Reuters да је план за уплитање Русије у америчке изборе наводно разрадио Руски институт за стратешка истраживања (РИСИ). Британска агенција се позвала на седам „анонимних извора”.

          Песков је тим поводом, не без ироније, нагласио: „Седам анонимних извора не вреде колико један реални. Пошто су се позвали на седам анинимних извора - онда се према објављеном тако треба и односити”.

          На ничим поткрепљену оптужбу из „седам извора” – да је РИСИ једним својим документом препоручио да се подржава ривал Хилари Клинтон, а другим да се дискредитује изборни систем САД . одреаговао је и његов донедавни директор Леонид Решетњиков.

          Он је телевизији Царград прво рекао:

          „Колико могу да се присетим, ово је већ трећи или четврти случај за протеклих 4-5 месеци да на Западу тврде да се појавио `документ РИСИ`, а да се тиче мешања у унутрашње ствари то ли Бугарске, то ли Белорусије, то ли самих Сједињених Држава. То је постало напросто смешно. Дође ми да онима који клепају такве `акције` кажем: мењајте тактику, хајде једном или двапут, а ви кренули у серијску производњу. Шта замишљате: да РИСИ своје анализе не шаље председнику Русије него Сједињеним Државама?!”

          Решетњиков је посебно указао:

          „Изгледају да тамо и не знају шта је то `документ РИСИ`. Уосталом, такав термин и не постоји. Јер, РИСИ своје анализе прави на бази отворених извора. Оне су научне и опремљене научном апаратуром. То нису документи какве праве специјалне службе или мнистарства.

          Неавно је „Волстрит Џорнал” тврдио да располаже „документом РИСИ” напсанм на 30 страница. Па, који ће разуман човек у вржавном врху Русије читати било шта написано на 30 страница?!

          А шта они цитирају из тих својих „докумената”? Стиче се утисак да их нису писали аналитичари него пацијенти медицинских установа са ограниченим умним способностима. Тамо има апсолутно дебилних реченица. Све у свему, то је – фалсификат.

          Иначе, као што Американци анализирају догађаје у Русији, тако смо и ми анализирали збивања код њих. То је наш посао.

          Решетњиков је свему придодао:

          „Независно од свега, могу да откријем да се Хилари Клнтон неки као председнички кандидат није свиђала, не свиђа ни сада, нити ће се свиђати као политичар. Уосталом, ни Доналд Трамп није бољи”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари