Песков: Путин никада није са Трампом разговарао о „руским проституткама“

НАГЛАСИО ДА СЕ РУСКИ И АМЕРИЧКИ ЛИДЕР У ВРЕМЕ КОЈЕ КОМИ ПОМИЊЕ НИСУ НИ ПОЗНАВАЛИ

  • Сам Владимир Путин је почетком 2017-те - у време када су у САД биле пласиране тврдње да је Трамп као бизнисмен долазио у Москву и у свој хотелски апартман позвао проститутке - рекао да тешко може да замисли да неко ко је годинама организовао конкурсе за избор Мис света у Москви у хотел позива „девојке са смањеном социјалном одговорношћу“. За оне који такве ствари фабрикују рекао је да су „гори од  проститутки“

        ВЛАДИМИР Путин није са америчким лидером Доналдом Трампом разговарао о „теми повезаној са руским проституткама“, изјавио портпарол шефа руске даве Дмитриј Песков.

        Рекао је ово поводом онога што амерички медији објављују из књиге мемоара бившег шефа FBI Џејмса Комија. Притом је нагласио да се у Кремљу са том књигом „још нису упознали“. У наставку је рекао:

        „Нисмо. Али, ако то заиста пише у Комијевој књизи, онда то у најмању руку не одговара стварности. Председник Путин није могао тако нешто говорити и није говорио председнику Трампу, тим пре се се њих двојица - све док Трамп није постао председник САД - никада нису ни срели“.

        Коми у мемоарима наводи део тобожњег дијалога Трампа и Путина у којем председник Русије тобоже изговара да Русија „има најлепше проститутке на свету“.

        Песков је свом демантију додао:

        „Што се тиче осталог садржаја те књиге - не бих да ишта оцењујем. Нисам ни ја читао“.

        Уочи Трампове инаугурације, која је обављена у јануару 2017-те, медији „дубоке државе“ су пласирали сторију у чијем центру је тврдња да је он, као бизнисмен, у један московски хотел позвао проститутке.

        У то време је Путину о томе било постављено новинарско питање, а он је узвратио да тешко може да замисли да неко ко је годинама организовао конкурсе за избор мис света у Москви у хотел позива „девојке са смањеном социјалном одговорношћу“.

        Притом је - говорећи у контексту различитих фабриковања која долазе из САД - нагласио да су они који се тиме баве „гори од  проститутки“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари