Песков: Нова стратегија америчке националне безбедности је - империјалистичка

ОДБАЦИО ТВРДЊУ ДА ЈЕ РУСИЈА ПРЕТЊА БЕЗБЕДНОСТИ СЈЕДИЊЕНИХ ДРЖАВА

Дмитриј Песков

        НОВА америчка стратегија националне безбедности је империјалистичке природе и указује на неспремност Вашингтона да напусте идеју о униполарном свету, изјавио је данас портпарол руског председника Дмитриј Песков.

        „Проучавајући стратегију, посебно делове који се односе на нашу земљу, може се уочити империјалистички карактер овог документа, као и неспремност да се напусти идеја о униполарном свету и прихвати мултиполаран свет”, казао је Песков.

        Песков је истакао да Москва не може да се сложи са ставом према Русији израженим у америчкој стратегији, а која је означена као земља која представља претњу по америчку безбедност, пренела је агенција Тасс.

        Ипак, примећује Песков, стратегија има и позитивне моменте, посебно оне који се односе на сарадњу са Русијом на пољима која одговарају америчким интересима.

        „То је у складу са нашим приступом који је објавио председник (Владимир Путин) јер и Москва жели сарадњу са САД у областима које одговарају нашим интересима”, казао је Песков.

        У том контексту, Песков је као „одличан пример сарадње” поменуо недавну размену информација специјалних служби две земље, што је омогућило да се спрече терористички напади у Санкт Петербургу и тиме „спасу многи животи”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари