Додон предложио Путину: и двојна држављанства и стратешко партнерство

ПРЕДСЕДНИК МОЛДАВИЈЕ ВЕЋ ДРУГИ ПУТ У МОСКВИ ОД ПОЧЕТКА 2017. ГОДИНЕ

          ПРЕДСЕДНИК Молдавије Игор Додон, који се срео са Владимиром Путином, открио је да је руског лидера замолио да продужи „имиграциону амнестију” за грађане његове земље који раде у Русији.

          Посебно је нагласио да је дао иницијативу да Русија изучи могућност да тим Молдавцима да двојно, то јест – и руско држављанство.

          Додон је са задовољством рекао да му је Путин обећао да ће „имиграциона амнестија” уследити.

          Двојно држављанство је важно и за Молдавију као државу – да Молдавци који живе у Русији не би губили држављанство Молдавије.

          Додон је Путину предсложио и да две земље успоставе стратешко партнерство.

          Ово је био већ други сусрет Додон-Путин у 2017-ој години.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Видра's picture
Видра 07:02 18.03.2017.

  • +3
Voting is closed.

Овај човјек не губи вријеме ! Док ми имамо глупана који мијења сваки пет минута клозетску шољу па мало усере ту па мало тамо и тако редом!!!

iki's picture
iki 16:58 18.03.2017.

  • +4
Voting is closed.

Slušaj, ti , Vidro, koiko puta si bio uskraćen za moj glas, samo zbog toga što si , do zla Boga , vulgaran!Pa non stop smo u toj vulganosti, daj malo nešto lepše, to što si napisao, i bez tih bljuvotina, imalo bi isti efekat! I promeni tu "tvoju" sliku, jer je odvratna./za mene, a verujem i dosta njih/ jer tu gubiš čitanost i poene.Pozdravljam te puno i razmisli, a možeš i da odgovoriš, vidim da voliš svoj/moj/ narod.

karabas's picture
karabas 08:28 19.03.2017.

  • +4
Voting is closed.

Шта је вулгарно ако је изнесена истина. Можда треба тетошити ова издајничка говна?

draganz's picture
draganz 11:43 18.03.2017.

  • +3
Voting is closed.

Додон је мој идон, тј. идол.

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 17:23 18.03.2017.

  • +5
Voting is closed.

da mi je samo znati koji ce mu Dodon ?

Slobodanka's picture
Slobodanka 00:00 19.03.2017.

  • +3
Voting is closed.

Moldavija je Rusiji interesantna iz više razloga:
- da obezbedi kontrolu nad brojnim i strateškim putevima gasa i nafte koji prolaze kroz ovaj deo Evrope,
- da napravi protivtežu širenju NATO-a, a ne treba zabraviti da je Rumunija ulazak Moldavije u EU videla za sebe kao mogućnost njene teritorijalne ekspanzije što se nekima u Moldaviji dopadalo, ali se nije dopadalo većini Moldavaca. Ovako je kraj i tim neizvesnostima.
- Ceo crnomorski region je od 1991.godine nakon raspada Sovjetskog saveza postao nestabilan, a sada im je prilika da naprave suprotan tj. pozitivan proces. Rusiji to nije veliki trud, ali tako dobija veliki plus.
a) Moldavija nema izlaz na Crno more, ali pripada crnomorskom regionu i spada u najsiromašnije zemlje te regije, a i Evrope. Sada se već govori o nastanku kaspijsko crnomorskog regiona što bi za Moldaviju značilo nove potencijalne prihode od tranzita energije. Moldavija jačajući svoje odnose sa Rusijom može da puno brže popravi svoje ekonomske neprilike nego čekajući dugi ulazak u EU što je bila njihova ranija orijentacija. Tako ima šansu da popravi i svoje odnose sa Pridnjestrovljem.
b) Pridnjestrovlje je sada izdvojena oblast Moldavije, a nije se ni u jednom momentu dvoumilo oko pripadnosti Rusiji. To je mala oblast, ali je postojeća industrija značajno skoncentrisana u njemu. Bez obzira na njihove medjusobne suprotstavljenosti i takvu izrazitu privrženost Pridnjestrovlja Rusiji, Rusija je dobro taktizirala te ni u jednom momentu nije osporila teritorijalnu celovitost Moldavije. Pridnjestrovlje dobija mir zbog uspeha što se okreću ka matici Rusiji, a takodje će ovim ekonomski dobiti jer se povećavaju mogućnosti njihove ekonomske razmene, zatim mogu da smanje carine, itd.

karabas's picture
karabas 08:29 19.03.2017.

  • +2
Voting is closed.

Овај ,горе са банане, не може да схвати то што сте написали.

Slobodanka's picture
Slobodanka 14:45 19.03.2017.

  • +2
Voting is closed.

Mali službenici (tu su i botovi), pioniri novog svetskog poretka po meri Zapada, imaju zadatak da obične ljude učine što glupljim i prostijim da bi ih što lakše držali u ropstvu. Usput da primetim, nešto ne primećujem direktno u štampi predstavnike NVO (Milić, Biserko, Kandić i slične).
Napisala sam i zbog nas - da nas ne predstavlja preko ovog srpskog portala kao zaostale, glupe i neinformisane, ako slučajno ovo čita neko od naših prijatelja van Srbije. Primetila sam kad god je tema Rusija, da tada obavezno piše o njima ružno i neprijateljski.

Додај коментар