Британски медији оптужују Орбана да жене претвара у државне проститутке

МАЂАРСКИ ЕКСПЕРИМЕНТ СА ПОДСТИЦАЊЕМ РАЂАЊА ДЕЦЕ ПОСТАЈЕ ВАЖАН ЗА ЦЕО СВЕТ

* Мађарска почела да младим паровима одобрава бескаматне кредите од десет милиона форинти, са обећањем да ће им бити отписани ако буду имали троје деце. Потом и да под повољним условима гради куће за породице које планирају више деце

* Британски дневни лист The Guardian у ауторском коментару под насловом „Националистички погромаши желе да контролишу женска тела“. Тај злочин означен је овако: „Антиженска политика маскира се као помоћ женама <...> Идеја да се помоћ сиромасима услови њиховим послушним размножавањем - граничи са антиутопијом“

* Игра је у овоме: ако жена нема заштиту – то је злочин против ње, ако добије заштиту – то је понижавајући патронат. Ако се женом усхићују – то је њено претварање у сексуални објекат, ако је игноришу – то је њено обезвређивање.  Ако јој нешто доплаћују за дете – то је експлоатација и сексуално ропство, ако не доплаћују – то је прљава гендерна конкуренција и слично

_________________________________________________________________________

         Пише: Виктор МАРАХОВСКИЈ

         ПРВО новости. Би-Би-Си је објавио је влада Виктора Орбана предузела „драконске мере“ да би поправила демографију у земљи.

         Прво је почела да младим паровима одобрава бескаматне кредите од десет милиона форинти, са обећањем да ће им бити отписани ако буду имали троје деце.

         Мађарска је почела и да под повољним условима гради куће за породице које планирају више деце.

         А управо је иступила са новом иницијативом: објавила је да жене са четворо (или више) деце доживотно ослобађа плаћања пореза.

         Ако сте помислили да су западни медији подржали у овоме невелику Мађарску и њен амбициозни народ – преварили сте се.

         Британски дневни лист The Guardian у ауторском коментару под насловом „Националистичк погромаши желе да контролишу женска тела“. Њихов злочин означен је овако:

         „Антиженска политика маскира се као помоћ женама <...> Идеја да се помоћ сиромасима услови њиховим послушним размножавањем - граничи са антиутопијом“.

         У истом коментару се удара и по Пољској која женама месечно – за сваког следеће дете – плаћа по 500 злота. А и по Бразилу који се такође суочава са демографском кризом.

         У све је уграђена помодна лудост радикалног феминизма којем ништа није по вољи.

         Ако жена нема заштиту – то је злочин против ње, а добије заштиту – то је понижавајући патронат.

         Ако се женом усхићују – то је претварање жене у сексуални објекат, ако је игноришу – то је њено обезвређивање.

         Ако јој нешто доплаћују за дете – то је експлоатација и сексуално ропство, ако не доплаћују – то је прљава гендерна конкуренција и слично.

         Постоји у свему још један сегмент. Мађарски премијер Орбан, који за то има подршку већине сународника, одбацује свеевропску шему за борбу са смањивањем становништва. То јест: мигранте.

         Када у напредним земљама старих постаје превише, а радних руку премало – радници се напросто увозе из других земаља. А  Мађарска одбија да своје становништво надомешта и замењује туђим – мигрантима – и тиме даје „лош пример“ другим земљама.

         Орбан се упустио у експеримент који је важан и за будућност човечанства у целини. Јер, постаће јасно: да ли грађани `цивилизација европског градстог типа` уопште желе да се размножавају  макар до нивоа да свака жена има макар по једно дете.

         У таквим друштвима се срећом не сматра подићи двоје или више деце већ – живети комфорно и, можда, остварити властите амбиције.

         Мађарска ће дати одговор на питање да ли је у савременим условима могуће подстаћи рађање деце или се савремени градски тип људи неће размножавати, ма какве мамце му понудили?

Мађарски експертимент није важан само за Мађарску и треба му посветити пуну пажњу...

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари