Здравствене власти западних земаља крију и минимализују смртне случајеве услед вакцинације

У НОРВЕШКОЈ СЕ ВОДИ ИСТРАГА О СМРТИ 33 СТАРИЈА ЛИЦА УМРЛА НАКОН ВАКЦИНИСАЊА

У Норвешкој старе вакцинишу

и по бившим црквама

* Норвешки институт за јавно здравље, који је првобитно дао предност старијим особама при вакцинисању, већ је ревидирао инструкције и обавезао на већи опрез при имунизацији старијих особа, посебно оних са лошијим основним стањем

* За сада нема речи о било којој истрази о смрти 29 штићеника старачког дома у Њујорку. Вакцинисао је 193 - почев од 22. децембра - па потом пријавио прва 24 смртна случаја

* У САД је забележено 66 смртних случајева који су можда повезани са ковид-вакцином. Процењује се да се пријављује само 1 одсто `инцидената са вакцином`

__________________________________________________

       НОРВЕШКИ здравствени званичници објавили су да истражују смрт 33 старије особе која су умрлe недуго након примања вакцине и потврдили - да је 13 од њих директно повезано са вакцином.

       Блумберг је известио да су се сви догодили код људи у доби од 75 до 80 година.

       Кинески здравствени стручњаци су упозорили да би Норвешка и друге земље требало да обуставе употребу мРНК вакцина попут оних које производе Pfizer и Moderna, посебно међу старијим особама, наводи Global Times.

       Према Блумбергу, Камила Столтенберг, шеф Норвешког института за јавно здравље, изјавила је на конференција за штампу данас: „Важно је запамтити да око 45 људи свакодневно умире у старачким домовима у Норвешкој, па није сасвим сигурно да то представља било какав вишак смртности или да постоји узрочна веза.“

       Норвешка агенција за лекове раније је за Блумберг саопштила да су се сви смртни случајеви догодили код људи који су примили вакцину Pfizer/BioNTech, која је до петка била једина ковид-вакцина одобрена за употребу у Норвешкој.

       Норвешки институт за јавно здравље, који је првобитно дао предност старијим особама при вакцинисању, од тада је ревидирао инструкције и обавезао на већи опрез при имунизацији старијих особа, посебно оних са лошијим основним стањем.

       Институт је открио агенцији Блумберг да „за оне са најтежом крхкошћу чак и релативно благи нежељени ефекти вакцине могу имати озбиљне последице. За оне којима није остало да дуже живе, корист од вакцине може бити незнатна или небитна“.

       Институт је такође признао за Global Times да су клиничка испитивања која су резултирала хитним одобрењем вакцине обухватила „врло мало људи старијих од 85 година“, али је додао: „Претпостављамо да ће нежељени ефекти бити углавном исти код старијих особа као и код старији од 65 година“.

       Према Global Times, имунолог који живи у Пекингу, а који је желео да остане анониман, рекао је да се мРНК вакцине нису показале безбедним за широку употребу или за спречавање заразних болести.

       Примећујући да људи старији од 80 година имају слабији имуни систем, рекао је да не би требало да примају вакцину, већ би уместо тога требало да узимају лекове за побољшање имуног система.

       Истовремено, у Немачкој Институт „Паул Ерлих“ истражује 10 смртних случајева код људи у доби од 79 до 93 године који су умрли убрзо након примања ковид-вакцине.

       Амерички здравствени званичници и даље форсирају вакцинацију против ковид-19 у старачким домовима, упркос растућем отпору њихових управа.

       За сада нема речи о било којој истрази о смрти 29 старих људи у старачком дому у Њујорку. Према новинском извештају од 9. јануара са Siracuse.com, један старачки дом у савезној држави Њујорк вакцинисао је 193 своја штићеника почев од 22. децембра, а потом пријавио прва 24 смртна случаја.  

       Та установа је смртне случајеве приписала „избијању ковид-19“, иако у ниједном старачком дому у читавој области није било смртних случајева од ковид-19 „све док прва три смртна случаја ... нису пријављена 29. децембра“.

       Здравствене власти Флориде и амерички Центри за контролу и превенцију болести истражују смрт 56-годишњег лекара који је умро од ретке аутоимуне болести 15 дана након добијања вакцине Pfizer.

       Научник са Џонс Хопкинса рекао је за Њујорк тајмс да постоји „медицинска извесност“ да је смрт повезана са вакцином Pfizer. Америчка управа за храну и лекове истражује бројне озбиљне алергијске реакције, укључујући анафилаксију, код здравствених радника који су примили вакцину.

       У недељу увече, калифорнијски здравствени функционери позвали су на паузу у употреби огромне серије вакцине Модерна због „могућег броја алергијских реакција већег од уобичајеног“.

       Као што је известио Difender, главни епидемиолог у Калифорнији, др Ерика С. Пан, препоручује добављачима да прекину са давањем партије „041Л20А“ вакцине Модерна.

       Према подацима, ажурираним 7. јануара, у САД је забележено 66 смртних случајева који су можда повезани са ковид-вакцином. Процењује се да се пријављује само 1 одсто `инцидената са вакцином`.

       (Global Research)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари