Воз историје прошао станицу „Берлин“ – Шолц у УН говорио пред ПРАЗНОМ двораном

А ПРЕД ЛАВРОВЉЕВОМ СОБОМ ЗА ПРЕГОВОРЕ  ЗА ТО ВРЕМЕ СЕ СТАЈАЛО У РЕДУ

Вероватно би било исто и да је за

говорницом стајала Ангела Меркел

* Ни присутне представнике земаља Европске уније, у којој има и немачких вазала и пудлица попут Хрватске, није занимало шта има да каже Немац који `седи` на месту Бизмарка, Аденауера, Бранта и Кола. А ни Американце

* Руски сенатор Алексеј ПУШКОВ, који је признати спољнополитички експерт, оценио: „Можда први пут у историји УН никог не занимају ни немачки канцелар Олаф Шолц ни позиција Немачке. Одлуке у новом свету се доносе на местима где нема ни Шолца ни Немачке“

* „Станица Берлин“ ипак се „истакла“. Немачка министарка спољних послова Аналена Бербок изјавила је да не подржава предлог украјинског председника Владимира Зеленског да се Русији одузме право вета у Савету безбедности УН. Ово је утолико индикативније што је Зеленски у Њујорку предложио да Немачка постане стални члан Савета безбедности УН

 * Заменик министра спољних послова Пољске Аркадијуш Муларчик упозорио је да то не долази у обзир јер Берлин још „није платио за пљачке и ратне злочине током Другог светског рата против Пољске, Пољака и других народа и земаља, укључујући Украјину“. Нагласио је: „Више је него очигледно да Берлин не може постати гарант мира и безбедности у свету!“

_______________________________________________________________

          СВАКИМ даном постаје све очитије да ни земље попут Немачке не могу без велике штете по себе бити „америчке пудлице“.

          Немачки канцелар Олаф Шолц говорио је у Генералној скупштини УН пред готово празном салом!

          Ни присутне представнике земаља Европске уније, у којој има и немачких вазала и пудлица попут Хрватске, није занимало шта има да каже Немац који `седи` на месту Бизмарка, Аденауера, Бранта и Кола.

          А ни Американце.

          Руски сенатор Алексеј Пушков, који је признати спољнополитички експерт, оценио је да је воз историје већ прошао берлинску станицу.

          Додао је: „Канцелара Шолца `слуша` безмало празна сала Генералне скупштине УН. Можда први пут у историји УН никог не занимају ни немачки канцелар Олаф Шолц ни позиција Немачке. Одлуке у новом свету се доносе на местима где нема ни Шолца ни Немачке“.

          Шолц је дан пре наступа у Њујорку рекао да је услов за мировне преговоре у Украјини „повлачење руских трупа са те територије“.

          За разлику од Шолца, који никог није занимао, Сергеј Лавров, који представља Русију на заседању Генералне скупштине УН, има проблем како да прими све оне који би желели да са њим разговарају.

          Генерални секретар Лиге арапских држава, Ахмед Абу ал-Гајт, открио је да се „чека у реду“ испред Лавровљеве сале за састанке у седишту УН.

          Посведочио је да му је шеф руске дипломатије – кад га је упитао како ствари стоје у Русији – у шали одговорио: „Све је у реду, само патимо од изолације“.

          „Станица Берлин“ ипак се „истакла“. Немачка министарка спољних послова Аналена Бербок изјавила је да не подржава предлог украјинског председника Владимира Зеленског да се Русији одузме право вета у Савету безбедности УН.

          Бербок је још напоменула да њена земља не подржава баш све што предлаже Кијев.

          Ово је утолико индикативније што је Зеленски у Њујорку предложио да Немачка постане стални члан Савета безбедности УН.

          Као што се могло и очекивати, за ово су га „иза првог ћошка“ сачекали Пољаци.

          Њихов заменик министра спољних поослова Аркадијуш Муларчик упозорио је да то не долази у обзир јер Берлин још „није платио за пљачке и ратне злочине током Другог светског рата против Пољске, Пољака и других народа и земаља, укључујући Украјину“.

          Нагласио је: „Више је него очигледно да Берлин не може постати гарант мира и безбедности у свету!“

           Варшава је прошле године објавила списак захтева Немачкој за надокнаду штете нанете Пољској, прецизирајући да за „варварство Немаца“ тражи 1,3 билиона долара репарација.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари