Власт Ротшилда у Паризу користила и гумене метке - похапсила 1.550 „жутих прслука“

И У ФРАНЦУСКОЈ СЕ ПОТВРДИЛО ДА ЗАПАД ИСТЕ ЦИЉЕВЕ ОСТВАРУЈЕ И ДЕМОКРАТИЈОМ И СИЛОМ

* Француски министар унутрашњих послова Кристоф Кастанер са неком врстом поноса је објавио да је протестни покрет ангажовањем 90.000 полицајаца и жандарма ставио под контролу

* Макронова власт тврди да се броја учесника протеста смањио на 30.000, а „жути“ – да их је било широм земље 75.000

* Ако неће да прођу као амерички протестни покрет Окупирај Волстрит, „жути прслуци“ ће бити приморани или да прошире и радикализују протесте или да се трансформишу у политички покрет или партију

___________________________________________________________________________________

         УДАР режима Емануела Макрона на последње протесте „жутих прслука“ потврдио је: Запад исте циљеве остварује и демократијом и силом.

         Кад не може демократски – онда и голом силом, са оклопним возилима и гуменим мецима.

         Француски министар унутрашњих послова Кристоф Кастанер са неком врстом поноса је објавио да је протестни покрет ангажовањем 90.000 полицајаца и жандарма ставио под контролу. И по цену хапшења 1.550 људи.

         Признао је да у главном граду Француске никада досад није било у једном дану похапшено толико људи. Ваљда зато је и објавио да ће шитом Француске полиција са појачаним снагама остарти на улицама.

         У протестима широм Француске – како тврди власт- учествовало је преко 30.000 људи. Учествовало је сигурно знатно више јер свака власт у сличној ситуацији – лаже.

         Организатори протеста тврде да их је у Паризу и другим градовима било „најмање 75.000“.

         Независно од тога, „жутих“ је по француским градовима било осетно мање него минуле суботе.

         Страх и репресија одрадили су своје. Уосталом, само у Паризу је било 55 повређених јер су демонстранти наспрам себе имали поицију за ратбијање демонстрација и најелитније жандарме са воденим топовима и на коњима. И са дозволом да користе и гумене метке.

         За „жуте прслуке“ је ово вероватно преломни моменат. Не само зато што им власт грубом силом није дозволила да се пробију до Јелисејске палате и да „поразговарају са председником Макроном“ чију оставку, иначе, траже.

         Ако имају вођство у сенци које је дорасло изазовима – неће проћи као амерички протестни покрет Окупирај Волстрит.

         „Жути“ ће бити приморани или да прошире и радикализују протесте или да се трансформишу у политички покрет или партију.

         У ситним чаркама са полицијом немају превелике шансе. Примера ради, у Бордоу су користили молотовљеве коктеле, а полиција сузавац и остало, па је десет „жутих“ на крају било ухапшено, а један – тешко повређен...

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари