Више од половине Словака жели да Русија победи Украјину

СИЈАРТО: ЕВРОПА ТРЕБА ДА ПРЕКИНЕ СА ПОЛИТКОМ САНКЦИЈА И СЛАБЉЕЊА РУСИЈЕ

* Шеф мађарске дипломатије Петер СИЈАРТО: „Све је очигледније да антируске санкције не функционишу јер покушаји да се ослаби Руси могу Европу бацити на колена!“

* Преко 70 одсто Мађара уверено да антируске санкције примарно штете - Европи

_______________________________________________________

       ВИШЕ од половине Словака жели да се сукоб у Украјини заврши победом Русије.

       Анкета Словачке академије наука и двеју специјализованих агенција показала је са само око трећине анкетираних жели победу Украјине.

       Упркос томе што словачке власти лиферују оружје Украјини. А и томе што се и Словачка нашла на јулској листи држава које су непријатељске Русији.

       На страни словачке већине није власт у Братислави, али јесте – државни врх суседне Мађарске.

       „Европа треба да прекине са политиком санкција и покушајима слабљења Русије, рекао је мађарски министар спољних послова Петер Сијарто. Након састанка са начелником штаба пакистанске војске Камром Џаведом Бајвом.

Петер Сијарто

       Сијарто је додатно указао и упозорио:

       „Морамо коначно заборавити на санкције које само воде даљем заоштравању. Све је очигледније да антируске санкције не функционишу јер покушаји да се ослаби Руси могу Европу бацити на колена!“

       Мађарске власти непрестано позивају Европу да преиспита своју антируску политику.

       Виктор Орбан је навео да је против Русије већ уведено 11.000 ограничења, али да нису успешне, а испровоцирале су инфлацију и несташицу енергената и довеле до кризе у Европи.

       Портпарол Министарства спољних послова Мађарске Тамаш Менцер јавно није искључио да режим санкција може бити ревидиран јер са почетком хладног дела године „реалност куца на свака врата“.

       Портпаролка мађарске владе Александра Сенткираје изјавила је да су антируске санкције оружје које пуца у супротном смеру, тако да Европа постаје сиромашнија, а Русија богатија.

       Више од 70 одсто Мађара сматра да антируске санкције штете Европи, укључујући и Мађарску.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари