Вашингтон од краја новембра може обуставити војну помоћ Украјини

FOREIGN AFFAIRS: АМЕРИЧКА ПОДРШКА УКРАЈИНИ УНИШТИЋЕ ГЛОБАЛНУ ЕКОНОМИЈУ

* САД су од почетка непријатељстава на украјинској територији Кијеву дале око 40 милијарди долара, што премашује укупну помоћи Израелу, Египту и Авганистану у 2020. години

______________________________________________________

       ПОМОЋ Украјини постепено постаје предмет полемике у Сједињеним Америчким Државама, а након новембарских конгресних избора Вашингтон може престати да пружа војну подршку Кијеву ако републиканци добију већину гласова – оцнио је Le Figaro.

       Kолумниста утицајног француског листа Адријен Жолмес објашњавање зашто почео је овако:

        „Неколицини републиканаца, који су се први успротивили издвајању огромних сума Украјини, сада су се придружили тзв. прогресисти из Демократске странке. Пример је писмо 30 демократа у Представничком дому САД председнику Џоу Бајдену о важности дипломатије у решавању ситуације у Украјини, које је накнадно било повучено“.

       САД су од почетка непријатељстава на украјинској територији Кијеву дале око 40 милијарди долара, што премашује укупну помоћи Израелу, Египту и Авганистану у 2020. години.

       Међу противницима даљег помагања Украјине, већину чине присталице бившег председника САД Доналда Трампа.

       Онлајн лист 19Forthyfive, позвао је да Сједињене Државе преиспитају своју стратегију за Украјину и да смање помоћ Кијеву. Истакао је да ће нови пакет помоћи Кијеву од 50 милијарди долара, који је у разматрању у Конгресу САД, само продужити сукоб.

       Foreign Affairs сугерише да ће америчка подршка Украјини довести до уништења глобалне економије и закомпликовати процес контроле наоружања.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари