Вашингтон још у октобру 2019. знао за нови коронавирус који упорно приписује Кини

COVID-19, СИСТЕМСКА КРИЗА У СЈЕДИЊЕНИМ ДРЖАВАМА И ОПАСНОСТИ ПО СВЕТ

Доналд Трамп и Ентони Фаучи

* У САД постоји специјални тајни тим за праћење и контролу вируса "PREDICT". Тај тим је још у октобру 2019. године пронашао вирус "COVID-19", са констатацијом да за њега не постоји лек. А то је много раније него што је јавност сазнала за тај вирус. Америчка власт је дуго крила податке и због тога су експерти били отворено незадовољни

* На састанцима тог тима, амерички политичари су тражили од експерата да сарађују у истрази против Кине. Такође је тражено од америчких технолошких компанија да сарађују на проналажењу тајних података о епидемији "COVID-19" у Кини. Све такве доказе и податке требало је да реферишу Стејт Департменту и министру здравља Алексу Азару

* На једном од састанака је саопштено да америчка обавештајна служба такође дубоко учествује у борби против епидемије и да има веома важну улогу. У том контексту је споменуто да се треба усмерити на регрутовање кинеских студената у Америци да се ангажују на прикупљњу тајних података о изучавању вакцине у Кини. Исти поступак регрутовања примењен је и према студентима кинеских Универзитета

* Задатак је био и да се пронађу тајни канали у кинеским технолошким фирмама које имају додирне тачке са епидемијом

* Влада САД је већ средином марта 2020. године направила план од "три корака" за тражење одштете од Кине. Тај план предвиђа: охрабрити појединце да покрену пријаве, а у другом кораку то подићи покретање пријава у свакој од америчких држава. После би кључни људи из Беле куће у име америчке администрације поднели захтеве за одштету

____________________________________________________________________

         Пише: Слободан КОШАРИЋ

         ПАНДЕМИЈА «COVID-19» је захватила цео свет. Њу и њене последице више нико не потцењује, а све је мање оних који сматрају да је пандемијом угрожен опстанак човечанства.

         Изгледа, међутим, да су се све слабости савременог света, нарочито на Западу, сада исказале у најдрастичнијем облику. То нарочито важи за САД у изборној години јер су захваћене највећом унутрашњом конфронтацијом од времена грађанског рата 1861-65.

         Ове слабости се морају изучити и анализирати, јер угрожавају свет. А и да би свет после пандемије био бољи, а не гори него сада.

         Ових дана смо згранути цензуром коју CNN и други крупни медији у САД примењују према лекарима који су се дрзнули да укажу на утицај гигантских фармацеутских корпорација на животе људи кроз забрану Хидроксихлорокина (HCQ), као јефтиног и форсирање неупоредиво скупљег Remdesivir-a, о чему су детаљно писали Мишел Чосудовски и Пол Крејг Робертс, указујући на кривицу Трамповог саветника Ентони Фаучија.

Ово је за јавност - Пенс, Фаучи и Трамп

          А како правилно указује «одметнути» вишедеценијски саветник Светске банке и Светске здравствене организације Питер Кениг, свет мора бити спасен од неконтролисане моћи неформалних и ни од кога изабраних елитних група, нарочито у САД, које све чешће називамо «дубока држава», и које покушавају да свету наметну глобалну диктатуру, под геслом «The Great Reset“.

           Угрожени «короном» и «дубоком државом», морамо истраживати, анализирати и извлачити поуке. Овде ћемо изложити један од најдетаљнијих и најпрецизнијих прегледа понашања америчких власти у време пандемије «COVID-19».

           Према оригиналном докуменату Координационог тела америчке владе за решавање кризе "корона", који није толико добро чуван да у њега нико није имао увид, може се утврдити много интересантних чињеница. Наиме, на почетку епидемије Бела кућа је ангажовала државног секретара, тј. министра здравља Алекса Азара, да периодично организује састанке са експертима из америчког CDC (Центар за контролу и спречавање болести) и стручњацима са Универзитета Џонс Хопкинс.

           Истовремено, државни секретар Мајк Помпео је послао тадашњег генералног инспектора Стива Линика да учествује на тим састанцима. Ти састанци до данас имају статус најауторитативнијег Високог тела америчке владе у вези са пандемијом. Међутим, политичари и експерти често су имали различита мишљења.

           Амерички политичари су на тим састанцима признали да су у почетку епидемије подаци који су објављивани, по налогу државног врха, намерно били ублажавани. Наиме, у раној фази епидемије Трамп се бојао да ће, ако истинити број заражених и умрлих изађе у јавност, доћи до озбиљних поремећаја на берзи и унутар његовог гласачког тела. Тако је, због мешања политике CDC изгубио поверење јавности.

Алекс Азар

           Упркос томе, Помпео је ангажовао генералног инспектора Стива Линика да и надаље обавезно прати састанке и контролише процедуру објављивања података. Наравно, то се експертима нимало није допало.

           Истовремено, америчка администрација је почела да контролише све канале преко којих се објављују научни радови као што је, на пример, реномирани часопис "Nature". Организовали су експерте да пишу научне радове о епидемији и паралелно строго контролисали да не изађу радови који су у супротности са интересима америчке администрације.

           Посебно су се ангажовали на контроли стручњака који пишу против званичних ставова администрације, са циљем да искористе пандемију за елиминацију непријатељски настројених појединаца.

           У САД постоји специјални тајни тим за праћење и контролу вируса "PREDICT". Тај тим је још у октобру 2019. године пронашао вирус "COVID-19", са констатацијом да за њега не постоји лек. А то је много раније од званичног датума када је јавност сазнала за тај вирус. Евидентно, америчка власт је дуго крила податке и због тога су експерти били отворено незадовољни.

           Став експерата је био да је управо због прикривања података од стране администрације дошло до ситуације да страда много више људи, јер се није реаговало на време. 

           На састанцима, амерички политичари су још тражили од тима експерата да сарађују у истрази против Кине. Такође је тражено од америчких технолошких компанија да сарађују на проналажењу тајних података о епидемији "COVID-19" у Кини. Све такве доказе и податке требало је да реферишу Стејт Департменту и министру здравља Азару.

           Осим тога, на једном од састанака је саопштено да америчка обавештајна служба такође дубоко учествује у борби против епидемије и да имају веома важну улогу. У том контексту је споменуто да се треба усмерити на регрутовање кинеских студената у Америци да се ангажују на прикупљњу тајних података о изучавању вакцине у Кини.

           Исти поступак регрутовања примењује се и према студентима кинеских Универзитета.

           Дат је предлог да се високим сумама корумпирају Кинези који би пристали да учествују у експерименту са америчким вакцинама. Уз све то, задатак је да се пронађу тајни канали у кинеским технолошким фирмама које имају додирне тачке са епидемијом. До сада, поменуте активности нису дале очекиване резултате.

           Политичари су на састанцима саопштили да је америчка влада већ средином марта 2020. године направила план од "три корака" како реализовати захтев за одштету од Кине. Тај план је: охрабрити појединце да покрену пријаве, а у другом кораку то подићи на ниво покретања пријава у свакој од америчких држава. После би кључни људи из Беле куће у име америчке администрације поднели захтеве за одштету.

Стив Линик

           Америчка влада зато тражи и од експерата да сарађују са Трамповом администрацијом око прикупљања података који могу да подрже подношење одштетних захтева против Кине.

           На састанцима је додатно речено и то, да експерти за епидемију користе странце који немају америчко држављанство и црначку популацију за медицинске експерименте са вакцинама. Око тога је постигнута пуна сагласност америчких политичара и експерата.

           Што се више приближавају амерички избори, политичари и експерти све чешће имају различита мишљења, а и међу политичарима има различитих ставова. И демократе и републиканци намеравају да искористе пандемију за остваривање својих политичких циљава.

           У таквим околностима, десило се да је генерални инспектор Стив Линик, који је из прве руке могао да има увид у пуну информацију, смењен зато што је близак демократском блоку. Постоји могућност да није смењен само због покретања истраге против Помпеа, како се тврди у јавности, већ пре свега зато што је сметао републиканцима у даљем постављању према проблему "корона" пандемије.

           По свему судећи, изгледа да су себичност изнад општег интереса и «мамонизам» изнад хуманизма, фатални симптоми «америчког вируса», који угрожава и саму Америку и цео свет више него "COVID-19".

           Ти фатални симптоми се крију иза «површинских симптома», већ пандемијски присутних у свету – изненадних експлозија уличног насиља изазваних технологијама мрежног и хибридног рата. Али као што мрежне фикције не могу надвладати људско стваралаштво, и као што девалвирани западни медији не могу сакрити стварни напредак привреде, културе и медицине у Великој Евроазији, исто тако очекујемо да Велика Евроазија ускоро понуди људима целе планете, и онима у Америци – и вакцине против "COVID-19" и против «америчког вируса».

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари