Вашингтон, Брисел и Отава координисано увели нове санкције Русији

НА УДАРУ СЕ НАШАО И ДИРКЕТОР НАФТНЕ КОМПАНИЈЕ „РОСЊЕФТ“ ИГОР СЕЧИН

            СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе, Канада и Европска унија прошириле су санкције Русији, које су уведене због ситуације у Украјини, као одговор на прошлогодишњи инцидент у Керченском мореузу.

            "Данас су Сједињене Америцке Државе, Европска унија и Канада предузеле координисана дејства као одговор на агресију Русије против Украјине, која и даље траје, уводећи санкције лицима која су организовала ничим оправдани напад на три украјинска војна брода у области Керченског мореуза 25. новембра 2018", рекао је представник Стејт департмента Роберт Паладино.

            У саопштењу америчког Министарства финансија наводи се да се на проширеном америчком списку санкција нашло шест физичких лица и осам компанија, који су повезани с украјинском кризом, пренео је Спутњик.

            Санкције су уведене заменику шефа Пограничне службе Русије Генадију Медведеву, начелнику Пограничне управе Федералне службе безбедности за Крим и Севастопољ Сергеју Станкевичу и његовом заменику Андреју Шенину, као и начелнику службе Управног пункта ФСБ за Крим и Севастопољ Руслану Ромашкину.

            На списку компанија којима су уведене санкције су и Океанприбор, Зеленодолски завод, Јарославско бродоградилиште и поједина кримска предузећа.

            Канада је увела нове санкције против 114 Руса и 15 руских компанија због инцидента у Керченском мореузу, саопштило је Министарство спољних послова те земље.

            Међу особама против којих су уведене нове санкције је и директор нафтне компаније Росњефт Игор Сечин.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари