Унутар Бундесвера откривена завереничка група која се спремала за „дан икс“

РАЧУНАЛА ДА ЋЕ ДОЋИ ДО РАСПАДА ДРЖАВЕ И ПЛАНИРАЛА ДА ЛИКВИДИРА НЕПОДОБНЕ ПОЛИТИЧАРЕ

* Лист Focus – који се позива на „материјале истраге“ - преноси да се „потпуни списак жртава не зна“, али да је међу њима сигурно требало да буде Дитмар Барч, шеф посланичког клуба леве партије у Бундестагу

___________________________________________________________________________

         НЕМАЧКА федерална кривична полиција саопштила је да је разоткрила заверу међу припадницима Бундесвера уперену против припадника политичког врха земље.

         Лист Focus, који се позива на „материјалне истраге“, објавио је да су у заверу били укључени и специјалци и чланови удружења елитних војника Uniter.

         Исти лист наводи да су се чланови завереничке групе – уверени да ће доћи до неизбежног распада Немачке – спремали за „дан икс“. А тог дана су планирали да све политичаре који им нису по вољи „доведу на одређено место и да их ликвидирају“.

         Focus преноси да се „потпуни списак жртава не зна“, али да је међу њима сигурно требало да буде Дитмар Барч, шеф посланичког клуба Леве партије у Бундестагу.

         Лист указује да није успео да сазна шта су завереници планирали да раде након физичке ликвидације неких немачких политичара. А ни – да ли су уопште нешто имали у плану.

         Focus је објавио – такође на основу сазнања из истраге – да су припадници групе за „дан икс“ `штековали оружје и муницију`. Чак и гориво.

         Наводно су се тајно окупљали и разговарали о својим „даљим дејствима“.

         Focus тврди да су чланови завереничке групе замало избегли хапшења јер их је један сарадник немачке војне контрашпијунаже обавестио и о истрази и о предстојећим хапшењима.

         Њему ће се судити у Келну.

         Према Focus-у, истрага је прво `напипала` војника Бундесвера Франка А.  који је планирао „терористичке акте против власти“, а лажно се представио као „избеглица из Сирије“. са намером наводно да кривица за терористичке акте падне на мигранте...

         Ако је главна мета требало да буде шеф посланичке групе Леве партије – онда ова немачка завера изгледа мало чудно и недовољно убедљиво.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари