Украјински пуковник: Генерална битка ће се одиграти у августу и септембру

ПОЗНАТИ УКРАЈИНСКИ ПОЛИТИКОЛОГ КОНСТАНТИН БОНДАРЕНКО: ОНО ШТО ОСТАНЕ ОД ДРЖАВЕ ПОСТАЋЕ `СОМАЛИЈА`

Министарство одбране РФ саопштило да су његове снаге

ослободиле Старомајорское на јужнодонбаском фронту

* Олег СТАРИКОВ: Руси споро напредују јер спроводе план који управо то предвиђа. Сада траже наше слабе тачке како би пробили фронт на тактичком, па на оперативно-тактичком нивоу. Генерална, стратешка битка довешће до окончања сукоба

* Познати украјински политиколог Константин БОНДАРЕНКО: „Већина Украјинаца чека мир — барем неку врсту мира. Рачунају да ће живот - чим ратне операције престану - брзо почети да се побољшава. Али, неће бити тако. Људи ће се вратити са фронта. На рушевине државе и то ће за Украјину бити потенцијални колективни Нестор Махно. Све врсте „бизнисмена“ ће користити људе који се враћају из ровова да створе и приватне војне компаније и класичне банде“

_________________________________________________________________

          УКРАЈИНСКИ војни експерт, пуковник Олег Стариков, оценио је да до генералне битке између руске и украјинске војске може доћи кроз три месеца.

          „Руси споро напредују јер спроводе план који управо то предвиђа. А када ће бити спремни? Мислим у августу или почетком септембра", навео је и додао:

          „Стратешка иницијатива је у рукама руске војске. Непријатељ је преузео стратешку иницијативу, а ми смо прешли у стратешку дефанзиву. Принуђени смо на тактику `клатно`, то јест - на пребацивање резерви са једног фронта на други. Сада Руси траже наше слабе тачке како би пробили фронт на тактичком, па на оперативно-тактичком нивоу. Односно, непријатељ тренутно спроводи другу фазу летње војне кампање која улази у завршну фазу. Главна операција, стратешка операција, која ће довести до окончања сукоба, требало би да се одигра у августу-септембру“.

          Стариков није отишао даље од овога, зато познати  украјински политиколог Константин Бондаренко јесте:

          „Већина Украјинаца чека мир — барем неку врсту мира. Рачунају да ће живот - чим ратне операције престану - брзо почети да се побољшава. Али, неће бити тако. Мир ће територији која остане суверена Украјина донети можда и веће проблеме од садашњих. Људи ће се вратити са фронта. На рушевине државе и то ће за Украјину бити потенцијални колективни Нестор Махно. Све врсте „бизнисмена“ ће користити људе који се враћају из ровова да створе и приватне војне компаније и класичне банде. Тек тада ће заправо почети праве невоље Украјине. Украјина ће се претворити у Сомалију“.

          Бондаренко је још упозорио:

           - Наше друштво се ослања на западне земље које сада надгледају Украјину. Надају се да нас неће оставити у невољи, да неће нас напустити. Али, Запад је заинтересован за Украјину само док је у рату са Русијом. Чим Украјина потпише макар неку врсту примирја, одмах ће престати да буде свима занимљива. Зашто онда улагати новац у Украјину? Можда неки и хоће. Амерички сенатор Линдзи Грејем је рекао да Украјини треба помоћи у замену за њене природне ресурсе. За литијум, кадмијум, бакар, уранијум, гвожђе.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари