Украјинци држе још само 1,69 квадратних километара Бахмута – Руси постављају нове јединице испред Соледара

ПРИГОЖИН: ЗАУЗЕЛИ СМО НА ЗАПАДУ БАХМУТА 9 ВИШЕСПРАТНИЦА, УКРАЈИНЦИ ДРЖЕ ЈОШ САМО 19

* Украјинци могу покушати пробој према Соледару. Међутим, команда руске специјалне операције добро види украјинске аспирације – захваљујући, поред осталог, и својој космичкој шпијунажи која свака два сата обезбеђује снимке сваког квадратног метра украјинског ратишта

* Министарство одбране РФ саопштило да су Укри за протекла два дана само на фронту од Северска и Бахмута до Авдејевке и Марјинке имали 685 убијених и рањених и да су изгубили 14 тенкова и 23 друга оклопна возила

________________________________________________________

         ОСНИВАЧ „Вагнера“ Јевгениј Пригожин је изјавио да су његови јуришни одреди у Бахмуту (Артјомовску) напредовали нових 130 метара. Односно: још 91.000 квадратних метара.

         Тачније, за толико су продрли у претпоследњи кварт на западној периферији тог донбаског града под називом Гнездо. Са задатком да тај кварт одсеку од суседног којем су „вагнеровци“ дали име – Конструктор.

         Тај продор ће – ако буде успешно настављен – омогућити Пригожиновим момцима да и Гнездо и Конструктор блокирају и са запада, другим речим – да их потпуно затворе.

         Пригожин је прецизирао да је „под контролом непријатеља“ још само 1,69 квадратних километара Бахмута.

         Додао је да су „вагнеровци“ при оном продору од 130 метара заузели девет вишеспратница и да Украјинци још држе „само преосталих 19“.

         Има индиција да ће снаге кијевског режима покушати да контраударом са запада деблокирају и спасу своје у Бахмуту.

         Такође: да могу покушати пробој према Соледару.

         Међутим, команда руске специјалне операције добро види украјинске аспирације – захваљујући, поред осталог, и својој космичкој шпијунажи која свака два сата обезбеђује снимке сваког квадратног метра украјинског ратишта.

         Зато су Руси довели појачања на позиције испред Соледара и северозападно и југозападно од Бахмута.

          Министарство одбране РФ је саопштило да су Укри за протекла два дана само на фронту од Северска и Бахмута до Авдејевке и Марјинке имали 685 убијених и рањених и да су изгубили 14 тенкова и 23 друга оклопна возила.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари