Турчинов: Русија ће напасти Украјину са три армије и осам ракетних бригада

ЈЕДАН ОД ГЛАВНИХ АМЕРИЧКИХ ВАЗАЛА У КИЈЕВУ ПОДМЕЋЕ МОСКВИ И „КОНТИНЕНТАЛНИ РАТ У ЕВРОПИ“

* Показујући мапу са наводним распоредом „руских снага“, рекао је да је руски Генералштаб поред источне границе Украјине дислоцирао Осму армију свог Јужног војног октуга, а уз северну – Двадесету армију Западног војног округа. У наставку је навео да Русија – због напада на Украјину – резерви држи своју Прву тенковску армију и још две мешовите - 49-ту и 58-му

______________________________________________________________________

         ЗВАНИЧНИЦИ постпучистичке Украјине, који говоре и поступају по америчким инструкцијама, поново су се ухватили свог омиљеног `спорта`. Оптуживања Русије.

         Један од главних вазала Вашингтона у Кијеву секретар украјинског Савета за националну безбедност и одбрану Александар Турчинов – изјавио је да Русија спрема „велики континентални рат у Европи“ и да зато концентрише трупе и ратну технику на руско-укарјинској граници.

         Ни мање, ни више!

         Чак је додатно устврдио: „Русија не само да улаже милијарде у развој војне инфраструктуре уз границу, него се припрема и за прави велики рат у Европи“.

         За ово је искористио Кијевски безбедносни форума, па у наставку још указао:

         „Русија последњих година великом брзином развија војну инфрастуктуру у близини наших граница. Русија се спрема за напад – понављам, спрема се за офанзиву. За ту офанзиву ће користити своју Шесту и Четврту армију Ваздушно-космичких снага. Поставиће поред заједничке границе осам ракетних бригада“.

         Показујући мапу са наводним распоредом „руских снага“, рекао је да је руски Генералштаб поред источне границе Украјине дислоцирао Осму армију свог Јужног војног октуга, а уз северну – Двадесету армију Западног војног округа.

         У наставку је навео да Русија – због напада на Украјину – резерви држи своју Прву тенковску армију и још две мешовите - 49-ту и 58-му.

Овом мапом `маше` секретар украјинског

Савета за националну безбедност и одбрану

         Ово му је било мало, па је додао да Русија „формира и козачке дивизије“ и да против Украјине може увести у борбе и Каспијску флотилу, Црноморску ратну флоту и 22-ги кримски армијски корпус.

         Поменуо је што је могао утрпати у своју ратну конструкцију. Само, ово није први пут да из Кијева тврде да Москва само што их није напала. А ни данас им не смета што су се ранија `пророковања` показала промашеним.

         Бивши амбасадор Украјине у Вашингтону Јуриј Шћербак плашио је и своје и Запад да Русија само што није започела рат против Украјине, Белорусије, Казахстана и на Арктику.

         Председник Украјине Петар Порошенко у фебруару је у Генералној скупштини УН рекао да велики рат против Русије „више није нереалан“. Чак је прецизирао да ће до њега доћи „у новембру или децембру“.

         Али, ничега од тога није било.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари