The Wall Street Journal: Москва има чиме да компромитује сваку администрацију САД

ЛИСТ ТВРДИ ДА ЈЕ ТАКО ОД БУША МЛАЂЕГ И ДА ЗАТО И БАЈДЕН „ХОДА НА ПРСТИМА ОКО ПУТИНА“

* Аутор текста - колумниста Холман В. Џенкинс Јр. – тврди да је пре писања текста анализирао поступке шефа ФБИ Џејмса Комија током предизборне кампање између Доналда Трампа и Хилари Клинтон. И да је утврдио да је Коми покушао да одбрани „будућу администрацију Хилари Клинтон“ доносећи једно чудно решење на другом

* Не наводећи никакве проверљиве доказе, закључио је да „истина коју Кремљ зна никако не може бити добра“ и навео: „Сваки шеф Беле куће, почев од Џорџа Буша Млађег, настојао је зато да се спријатељи са председником Русије“

* ФАКТИ: Кад би ово било тачно, сви амерички лидери - од Буша Млађег до Бајдена - требало би да пред Кремљом буду мекши од зечијег репа, а од Обаме наовамо се утркују ко ће Русији увести више економских санкција, ко ће јој више примаћи војну инфраструктуру и трупе НАТО, ко ће јој више протерати дипломата... Није ли ово покушај да се америчкој дубокој власти завршавају послови за које су биле недовољне ујдурме Хилари Клинтон и Кристофера Хила?

____________________________________________________

         МОСКВА располаже компромитујућим доказима који могу да доведу у тешку позицију сваку администрацију Беле куће. Због тих „материјала“ се и републиканци и демократе суочавају са озбиљним проблемима од 2016. године – објавио је утицајни амерички лист The Wall Street Journal.

       Аутор текста - колумниста Холман В. Џенкинс Јр. – тврди да је пре писања текста анализирао поступке шефа ФБИ Џејмса Комија током предизборне кампање између Доналда Трампа и Хилари Клинтон. И да је утврдио да је Коми покушао да одбрани „будућу администрацију Хилари Клинтон“ доносећи једно чудно решење на другом.

       „Креатор тих акција био је директор ФБИ Џејмс Коми, који се, како смо касније сазнали, руководио руским обавештајним подацима које је добио, а који су, ако је тачно, озбиљно дискредитовали Демократску странку и администрацију [Барака] Обаме. Иако је, по свему судећи, покушао да заштити будућу администрацију Клинтонове, градећи једну чудну одлуку на другој, он је поново отворио Хиларин случај непосредно пред изборни дан, што је довело до преласка неодлучних гласова на страну Трампа“ – написао је Џенкинс.

       Истовремено, како је указао, односи Кремља и Беле куће нису постали приметно бољи ни током председниковања Доналда Трампа.

       Џенкинс сматра да компромитујући докази које Русија има наводе администрацију садашњег председника САД Џоа Бајдена „да на прстима хода око Путина“.

       Закључио је да „истина коју Кремљ зна никако не може бити добра“ и навео:

       „Сваки шеф Беле куће, почев од Џорџа Буша Млађег, настојао је зато да се спријатељи са председником Русије“.

       После председничких избора 2016, америчке демократе су истраживале наводне везе између Трамповог штаба и Москве.

       Трампови противници ангажовали су истраживачку фирму Fusion GPS, коју води Глен Симпсон, да састави негативан досије о новоизабраном председнику САД.

       Касније је у посао био укључен бивши британски обавештајац Кристофер Стил.

       Потом је портал BuzzFeed објавио документ у којем се тврди да „руски агенти” имају инкриминишуће информације о Трампу.

       Његов штаб потрошио је више од милион долара на парирање такозваном руском случају.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари