The Telegraph: Бајденова Америка је најжалоснији призор ошамућујућег пада суперсиле

БРИТАНСКИ ЛИСТ ТВРДИ ДА ЈЕ ОПШТА СЛАБОСТ СЈЕДИЊЕНИХ ДРЖАВА СВЕ ВИДЉИВИЈА

Бајден на ратном броду "Ајова" (фото: GettyImages)

* „Председниковање Бајдена се по много чему може назвати најдилетантскијим у модерној америчкој историји: срамоћење на светској сцени, катастрофално повлачење трупа из Авганистана и потпуна ноћна мора у унутрашњим пословима земље. Бела кућа је у потпуном хаосу

________________________________________________________

       ЏО Бајден је неуспешан као председник Сједињених Држава, оценио је Нил Гардинер, колумниста британског листа The Telegraph.

       „Председниковање Бајдена се по много чему може назвати најдилетантскијим у модерној америчкој историји: срамоћење на светској сцени, катастрофално повлачење трупа из Авганистана и потпуна ноћна мора у унутрашњим пословима земље. Бела кућа је у потпуном хаосу: на моменте ниво готово комичне некомпетентности има изразито сатиричан призвук“, тврди британски лист.

       Како напомиње аутор чланка, амерички лидер за говорницом изгледа све изолованије и изгубљеније. Као пример, навео је недавни наступ на ратном броду УСС Ајова у луци Лос Анђелеса:

       „Арогантни Бајден је говорио потпуно неповезано и изгледало је као да је без икакве везе са америчким породицама. Тешко је поверовати да се лидер слободног света обраћа нацији тако без пардона у време економских тешкоћа“, наводи се у публикацији.

       Гардинер тврди да су САД у „слободном паду“ јер америчка економија иде у рецесију, а нагли пад на берзи брише билионе долара са америчких пензионих рачуна.

       „Можда је данас најжалоснији призор ошамућујући пад наше суперсиле. Осећај опште слабости Сједињених Држава је видљив. Јавност има мало поверења у вођство Џоа Бајдена. Он све више постаје негативни председник који се гневно обрушава на своје критичаре и одбија да преузме било какву одговорност за све опаснији положај земље“, закључује The Telegraph.

        Региструјте се на нашем Telegram каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари