The New York Times: Украјинска армија у борбама за Бахмут има и до 250 рањених дневно

УКРАЈИНЦИ СА ЛИЦА МЕСТА ПРИЗНАЈУ „500 РАЊЕНИХ ПРОТЕКЛИХ ДАНА“, АЛИ СВОЈЕ ПОГИНУЛЕ НЕ ПОМИЊУ

* Јевгениј ПРИГОЖИН, оснивач руске приватне војне компаније „Вагнер“ која већ недељама поступно продире у тај стратешки важан град за исход целе битке за Донбас: „Бахмут је велико, добро утврђено подручје са путевима, предграђима и воденим баријерама. Украјинска војска је добро припремљена и пружа достојан отпор. Наш задатак није сам Бахмут, већ - уништавање украјинске војске. Због тога је ова операција и названа „Бахмутска машина за месо“

* „У „Вагнеру“ ратује и 20 Финаца. У саставу Данског батаљона којим командује бивши генерал америчке поморске пешадије! Ратују добро. А наш Чешки батаљон „Швејк“ – наглашава Пригожин - већ је постао легендаран

___________________________________________________________

       УТИЦАЈНИ лист америчке дубоке државе – антируски The New York Times – објавио да украјинска армија у борбама за Бахмут (Артјомовск) последњих дана трпи страховите губите.

       Поменула је 250 рањених дневно.

       Број погинулих `мудро` не наводи, али овако осветљава `сцену`:

       „Хитна помоћ, оклопни транспортери и аутомобили уз шкрипу довозе рањенике. Само се смењују“.

       Украјинска репортерка Викторија Хамаза са тв-екрана је рекла да је Кијев у борбама за Артјомовск (Бахмут) протеклих дана имао 500 рањених војника.

       Додуше, она је у ту бројку укључила и рањене стране плаћеника.

Јевгениј Пригожин има у "Вагнеру"

и америчког генерала

       Информације о огромним губицима Оружаних снага своје земље потврдила је и утицајна Украјинка Јелена Галушко.

       О борбама за Бахмут (Артјомовск) своје је рекао и Јевгениј Пригожин, оснивач руске приватне војне компаније „Вагнер“ која већ недељама поступно продире у тај стратешки важан град за исход целе битке за Донбас:

       - Бахмут је велико, добро утврђено подручје са путевима, предграђима и воденим баријерама. Украјинска војска је добро припремљена и пружа достојан отпор. Наш задатак није сам Бахмут, већ - уништавање украјинске војске и смањење њеног борбеног потенцијала, што изузетно позитивно утиче на све остало. Због тога је ова операција и названа „Бахмутска машина за месо“.

       Пригожин је нестрпљивима (са руске стране) посаветовао:

       „Не трчите испред `локомотиве`! Ако се деси пад Бахмута - обавестићемо вас. Ратна срећа воли тишину!“

       Пригожин је, иначе, једном финском новинару открио:

       - У „Вагнеру“ ратује и 20 Финаца. У саставу Данског батаљона којим командује бивши генерал америчке поморске пешадије! Ратују добро. А наш Чешки батаљон „Швејк“ већ је постао легендаран“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари