The Hill: Украјина ће капитулирати током Бајденовог или Трамповог другог мандата

ЗВАНИЧНИК ИЗ Г-7 АГЕНЦИЈИ BLOOMBERG: РАТ У УКРАЈИНИ МОГАО БИ ДА ТРАЈЕ ШЕСТ ДО СЕДАМ ГОДИНА

Укри су добили и одличне америчке хаубице

М777, али им ни то не помаже

* Бивши саветник шефа Пентагона пуковник Даглас МЕКГРЕГОР: Руска војска може да стигне до Кијева ако то буде потребно за окончање сукоба. Руске трупе имају такве ресурсе и снагу да украјинске оружане снаге неће моћи да их зауставе. Руси схватају да се сукоб можда неће завршити док не заузму Одесу и започну марш на Кијев

__________________________________________________________________

         УКРАЈИНА мора да се помири са тиме да ће капитулирати за време другог председничког Џоа Бајдена или Доналда Трампа – објавио је лист The Hill који је повезан са Конгресом САД.

         Његов колумниста Џозеф Боско претходну процену је додатно `разрадио`:

         „Чак и ако Бајден остане на власти, Путин има разлога да буде уверен да ће постићи свој геостратешки циљ. А Трампова стратегија за Украјину је у суштини политика коју Бајденова администрација већ следи“.

         The Hill је у овом контексту указао на одбијање председника САД да Украјини испоручи одређене врсте наоружања. Па посебно указао:

         „Постоји могућност да Бајден поклекне под притиском републиканаца и неких демократа. Зато Украјинци морају да се помире са могућношћу капитулације било за време Трамповог или Бајденовог другог мандата“.

         Ништа добро кијевском режиму не предвиђа ни бивши саветник шефа Пентагона пуковник Даглас Мекгрегор који је уверен да руска војска „може да стигне до Кијева ако буде потребно за окончање сукоба“.

         „Руске трупе имају такве ресурсе и снагу да украјинске оружане снаге неће моћи да их зауставе. Руси схватају да се сукоб можда неће завршити док не заузму Одесу и започну марш на Кијев".

         Мекгрегор сматра да Владимир Путин настоји да избегне ескалацију кризе како би избегао директан сукоб са САД и НАТО:

         „Путин жели да оконча сукоб тако да се везе Москве са Западом) могу обновити. Он чини све да избегне деструктивне акције које би то онемогућиле. А ми, напротив, чинимо све да САД и ЕУ никада више немају нормалне односе са Русијом“.

         Ништа утешно за западне вазале у Кијеву нема ни у прогнози „високог званичника једне од европских земаља Г7“ коју је објавила америчка новинска агенција Bloomberg.

         Јер, његова прогноза гласи: „Војни сукоб у Украјини могао би да траје још шест до седам година“. А већ се потврђује „правило“: што рат буде дуже трајао – то ће од Украјине мање остати.

         Цитирани „високи званичник“ пренео је, заправо, „већинско расположење“ са вечере представника Г7 који су дошли на јесење заседање Генералне скупштине УН.

          Окупљени међу собом, како наводи агенција, нису крили да ће се Украјина суочавати са све већим проблемима због недовољних испорука оружја са Запада и све већих људских губитака.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари