Суровикин приредио Украјини други моћни „ракетни ураган“ – у два таласа

МЕТЕ БИЛЕ У КИЈЕВУ, ХАРКОВУ, ОДЕСИ, ОЧАКОВУ, ЛАВОВУ, ДЊЕПРОПЕТРОВСКУ, ПОЛТАВИ, РОВНУ...

Један од удара по Кијеву

* Владимир ЗЕЛЕНСКИ: Руске снаге су извеле 85 ракетних удара, а очекујемо још око 20

* Џејк САЛИВАН: Оштро осуђујемо руске ударе. Сједињене Државе ће наставити да снабдевају Кијев средствима противваздушне одбране. Колико год дуго буде потребно

* Московски војни експерт Владислав ШУРИГИН: Суровикин демонстрира намеру да докрајчи остатке украјинске инфраструктуре. Ракетни удари ће све више постајати рутина и биће - циклични

________________________________________________________

         ОРУЖАНЕ снаге Русије током 15. новембра нанеле су по целој територији Украјине два таласа моћних ракетних удара.

       Војни експерти су их већ упоредили са „ракетним ураганом“ који је уследио за именовањем генерала армије Сергеја Суровикина за команданта специјалне војне операције.

       Мете су били енергетски и важни инфраструктурни објекти у Кијеву, Харкову, Житомиру, Дњепропетровску, Полтави, Кременчугу, Сумам, Лавову, Ковељу, Одеси, Очакову, Виници, Николајеву, Кривом Рогу, Ровну, Ивано-Франковску...

       Кабинет украјинског председника Владимира Зеленског је пред ноћ саопштио да је енергетска ситуација у земљи „критична“, да су целе области остале без струје, а да је у Кијеву уведено ванредно искључивање потрошача.

       У мновим украјинским градовима и насељима објављена је ваздушна узбуна. У неким и по два или три пута.

       Сам Зеленски је изјавио да су руске снаге извеле 85 ракетних удара, а да се очекује још око 20.

       Помоћник председника САД за националну безбедност Џејк Саливан изјавио је да Вашингтон оштро осуђује „нове руске ракетне ударе на територију Украјине“.

       Притом је нагласио: „Сједињене Државе ће наставити да снабдевају Кијев средствима противваздушне одбране (ПВО). Колико год дуго буде потребно“.

       Москвоски војни експерт Владислав Шуригин оценио је да Суровикин демонстрира намеру да докрајчи остатке украјинске инфраструктуре.

       „Ракетни удари ће све више постајати рутина и биће - циклични. После серије удара обично мора да уследи додатно извиђање циљева, ради утврђивања који су коначно уништени, које непријатељ може да покуша да обнови и, сходно томе, које још треба да се униште. По правилу, за то су потребне једна до две недеље. Иначе, противник је најрањивији када почне да обнавља порушено и да монтира нову опрему“.


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари