Столтенберг: Земље НАТО намеравају да Украјини испоруче милион дронова

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР АЛИЈАНСЕ И ДАЉЕ ТВРДИ ДА САМО НАОРУЖАВАЊЕ КИЈЕВА ВОДИ ТРАЈНОМ МИРУ

Владимир Путин у једној од фабрика војне

корпорације "Синара" у Чељабинску

* Утицајни британски лист Financial Times објавио да у земљама чланицама НАТО влада забринутост због темпа производње руске војне индустрије. Навео је да је војна индустрија Руске Федерације 2023. године произвела милионе граната за артиљерију и стотине тенкова јер је стопа раста производње у руској војној индустрији достигла на ниво који су многи на Западу сматрали немогућим

____________________________________________________________

         ЗА трајни мир у Украјини потребно је повећати испоруке оружја Кијеву, изјавио је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг пред Минхенску безбедносну конференцију.

         агласио је да земље НАТО - да могле да помажу Украјини и да истовремено попуне сопствена складишта – морају да производе више оружја и муниције него досад.

         Столтенберг је раније рекао да неколико земаља НАТО намерава да Украјини испоручи милион беспилотних летелица.

         Утицајни британски лист Financial Times објавио је да у земљама чланицама НАТО-а влада забринутост због темпа производње руске војне индустрије.

         Навео је да је током прошле године стопа раста производње у руској војној индустрији достигла на ниво који су многи на Западу сматрали немогућим.

          Још је посебно указао да је војна индустрија Руске Федерације 2023. године произвела милионе граната за артиљерију и стотине тенкова, док је и сама будућност НАТО-а под знаком питања ако Доналд Трамп буде изабран за председника САД.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари