Столтенберг: Бићемо у трајном сукобу са Русијом; Медведев: Прелазимо на језик силе

ГЕНСЕК НАТО: СТВАРИ СУ СЕ ПРОМЕНИЛЕ ЈЕР РУСИЈА ЖЕЛИ ДА КОНТРОЛИШЕ СУСЕДНЕ ЗЕМЉЕ

једно од пробних лансирања "Циркона"

* Дмитриј МЕДВЕДЕВ усмеравање ка обалама Америке фрегате Адмирал Горшковнаоружане хиперсоничким ракетама „Циркон“ назвао главним поклоном Западу за Нову:   „Москва ће сада говорити језиком силе, јер ви (на Западу) не разумете другачије. Вашим послушницима, који убијају наш народ, никада неће бити опроштено. Ми ћемо и са вама разговарати језиком силе. Производићемо још модерније оружје. Млатићемо нацистичку гамад коју сте ви породили у 21. веку

* ФАКТИ: Норвежанин лицемерно брине о суседима Русије као да водеће земље НАТО  нису 2014-те – да би могле да је контролишу – извеле државни преврат у Украјини. Као да су са истим циљем обориле са власти у Скопљу Николу Груевског. Као да претходно нису  бомбардовале Србију и „поклониле“ јој петооктобарски преврат и режим(е)...

____________________________________________________________

       ГЕНЕРАЛНИ секретар НАТО Јенс Столтенберг изјавио је да не очекује нормализацију односа са Русијом након окончања сукоба у Украјини, пошто Москва, према његовом мишљењу, жели „другу Европу“.

       „Чак и ако се овај рат заврши, проблеми у нашим односима са Русијом ће остати", рекао је на једној конференцији у својој Норвешкој.

       Додатно је нагласио да је НАТО - без обзира на то како ће се украјински сукоб завршити – принуђен да констатује да се „безбедносна ситуација у Европи потпуно променила”. А да Русију настоји да „контролише суседне земље“.

       „То Русију ставља у позицију трајног сукоба са Западом“, оценио је Столтенберг који током 2023. године треба да се повуче са места генералног секретара НАТО-а.

       Норвежанину, наравно, није ни на крај памети да призна да су водеће земље 2014-те – да би могле да је контролишу – извеле државни преврат у Украјини.

       Да су са истим циљем обориле са власти у Скопљу Николу Груевског.

       Да су претходно бомбардовале Србију и „поклониле“ јој петооктобарски преврат...

       У време Бориса Јељцина, Москва би ово Столтенбергово „истицање“ прећутала. Сада – у Путиновој 2023-ој – више није тако.

Заседање ОДКБ на нивоу лидера

       Дмитриј Медведев, заменик председника Савета безбедности Русије и Путинов заменик на челу Војне комисије, главним поклоном за Нову годину земаљама чланицама НАТО назвао је усмеравање ка обалама Америке фрегате „Адмирал Горшков“ наоружане хиперсоничким ракетама „Циркон“.

       Објаснио је и зашто: „То је хиљаду километара домета са девет маха и пробијањем сваке и свачије противракетне одбране. Нека патролира негде 100 миља од америчке обале, ближе реци Потомак. Ето, радујте се!"

       Медведев је посебно нагласио да ће „Циркони“ дозвати памети све који би да прете Русији и њеним савезницима. И наставио:

       „Москва ће сада говорити језиком силе, јер ви (на Западу) не разумете другачије. Вашим послушницима, који убијају наш народ, никада неће бити опроштено. Ми ћемо и са вама разговарати језиком силе. Производићемо још модерније оружје. Млатићемо нацистичку гамад коју сте ви породили у 21. веку. Осветићемо се сваком злочинцу за сваког убијеног грађанина наше земље“.

       „Циркон“ је прва хиперсонична крстарећа ракета на свету способна за континуиран аеродинамички лет са маневрисањем у густим слојевима атмосфере, захваљујући снази сопствених мотора.

       Максимална брзина му је око 2,65 километара у секунди на висини од 20 километара, што је више од десет хиљада километара на сат.

       Максимални домет му је хиљаду километара.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари