Сорош кука да су америчке инвестиције у Кини – фатална грешка

ЏИНОВСКИ ИНВЕСТИЦИОНИ ФОНД BLACK ROCK INC. ДОБИО У КИНИ ПОСЕБНИ СТАТУС И КРЕНУО...

* Опет изиграва пророка: „Убацивање милијарди долара у Кину сада је фатална грешка. То ће вероватно резултирати губитком новца акционара Black Rock Inc. Што је још важније, наштетиће националној безбедности Сједињених Држава и других демократија

* Новинска агенција Bloomberg, чији је власник милијардер Мајкл Блумберг, објавила је да Black Rock Inc., Goldman Sachs Group Inc. и  већина других америчких компанија за управљање капиталима и банкарским пословима сматра да су њихове шансе у Кини веће од ризика

___________________________________________________

       ДОНАЛД Трамп се већ на почетку председничког мандата досетио да за његову Америку није добро што је – гоњена властитим антисовјетизмом и русофобијом – помагала Кини да постане економска велесила.

       Сад се већ слична кукњава чује и од оних који се врте око Беле куће.

       Финансијски шпекулант Џорџ Сорош јавно је искритиковао џиновску инвестициону компанију Black Rock Inc. која улаже милијарде долара у Кину.

       Отворено јој је – као да он то боље зна од њених главних власника и менаџера - поручио да ће „изгубити тај новац“:

       „Убацивање милијарди долара у Кину сада је фатална грешка. То ће вероватно резултирати губитком новца акционара Black Rock Inc. Што је још важније, наштетиће националној безбедности Сједињених Држава и других демократија“.

       Сорош се овако `пророчки` огласио у форми ауторског чланка написаног за The Wall Street Journal. И не покушавајући да објасни: зашто америчка улагања у Кину деценијама нису била „фатална“.

       Сорош је и даље утицајан присталица Демократске странке, али више не управља курсом америчких спољних улагања.

       Његов глас више није пресудан на Волститу.

       Новинска агенција Bloomberg, чији је власник милијардер Мајкл Блумберг, објавила је да Black Rock Inc., Goldman Sachs Group Inc. и  већина других америчких компанија за управљање капиталима и банкарским пословима сматра да су њихове шансе у Кини веће од ризика.

       BlackRock Inc. је почетком августа почео да нуди новац за инвестирање приватним лицима у Кини.

       Два месеца раније је од званичног Пекинга добио регистрацију као први у Кини инвестициони фонд који је потпуно у власти странаца.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари