Шеф Доњецке Републике Денис Пушиљин: Артјомовск ће убрзо бити опкољен

ТВРДИ ДА ЋЕ СЕ У ОБРУЧУ НАЋИ И ХИЉАДЕ УКРАЈИНСКИХ ВОЈНИКА КОЈИ ГА ДРЖЕ

* Војни аналитичар Јуриј ПОДОЉАКА: Оружане снаге Украјине у борбама за Артјомовск дневно по цео батаљон...  

* Посланик у парламенту ДНР Владислав БЕРДИЧЕВСКИ: „Украјинци дневно имају најмање 100 погинулих и до 300 рањених. Ми постепено мељемо непријатеља. Али, док се потпуно не блокира могућност Украјине да на артјомовски фронт довози појачања и оружје - ова машина за млевење меса неће се  заустављати

_________________________________________________________

       РУСКА војска напредује у околини Артјомовска (Бахмута) – изјавио је вршилац дужности председника Доњецке Републике Денис Пушилин.

       Нагласио је да би тај стратешки важни град ускоро могао бити опкољен. Са хиљадама  украјинских војника који га држе.

       „Оперативно опкољавање“ Артјомовска – додао је – „прилично је близу“.

       Упркос томе што украјинска војска пребаује своје резерве из Херсона на фронт код Артјомовска и „у правцу Доњецка“. Навео је да међу тим људима има и оних са преко 55 година.

       Војни аналитичар Јуриј Подољака тврди да Оружане снаге Украјине трпе велике губитке – „око батаљона дневно“ у борбама за Артјомовск и простор око тог града са којег се може напредовати и према Краматорску, и према Соледару (за који се такође већ воде борбе), и према Угљедару, и према Курахову.

       Његова је процена: „Без озбиљних резерви, непријатељ неће моћи да дуго времена задржи Артјомовск и околину. Поготово што је ефикасност украјинске артиљерије почела да опада након губитка неколико противбатеријских станица и артиљеријских система“.

       Подољака закључује: „Борба за исцрпљивање, коју украјинским јединицама намећу „Вагнеровци“ и Оружане снаге Русије, очигледно не иде у прилог Оружаним снагама Украјине. Јединице кијевског режима без јаке артиљеријске подршке обично напуштају положаје“.

       Посланик у парламенту ДНР Владислав Бердичевски поводом борби за Артјомовск је рекао:

       „ Оружане снаге Украјине у тим борбама дневно имају најмање 100 погинулих и до 300 рањених. Односно, ми постепено мељемо непријатеља. Али, док се потпуно не блокира могућност Оружаних снага Украјине да на артјомовски фронт довозе појачања и оружје - ова машина за млевење меса неће се  заустављати!“


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари