Саудијски престолонаследник: Блиски Исток ће заузети место Европе – то је мој рат

МУХАМЕД БИН САЛМАН: НЕ ЖЕЛИМ ДА УМРЕМ ПРЕ НЕГО ШТО БЛИСКИ ИСТОК БУДЕ НА ЧЕЛУ СВЕТА

Мухамед бин Салман

* „Мислим да ће Блиски Исток постати нова Европа. Краљевина Саудијска Арабија ће бити веома другачија у наредних пет година.И Бахреин ће бити потпуно другачији, Кувајт такође. Чак и Катар...“

_____________________________________________________________

          САУДИЈСКИ принц престолонаследник Мухамед бин Салман објавио својеврсни рат Европи, обећавајући да ће Блиски Исток заузети њено место у свету.

          „Мислим да ће Блиски Исток постати нова Европа. Краљевина Саудијска Арабија ће бити веома другачија у наредних пет година. Бахреин ће бити потпуно другачији, Кувајт такође. Чак и Катар, упркос нашим разликама са њим, има јаку економију и биће потпуно другачији у наредних пет година. Исто важи за Уједињене Арапске Емирате, Оман, Либан, Јордан, Египат и Ирак.

          - Ако успемо да у наредних пет година урадимо све што смо замислили, многе земље ће нас пратити. А следећа глобална ренесанса у наредних 30 година догодиће се, ако Бог да, на Блиском Истоку“.

          Саудијац се није устручавао ни да дода:

          „Ово је саудијски рат. Ово је мој рат, који схватам лично. Не желим да умрем пре него што видим Блиски Исток на челу света“.

           Ни да закључки: „Верујем да ће овај циљ бити остварен 100 одсто“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари