Салвини Ричарду Гиру: Смести своје вољене мигранте у својим вилама у Холивуду

ИТАЛИЈАНСКИ ВИЦЕ-ПРЕМИЈЕР МУ ПРЕПОРУЧИО И ДА ИХ ПРЕВЕЗЕ СВОЈИМ ПРИВАТНИМ АВИОНОМ

* Матео САЛВИНИ, који је и министар унутрашњих послова, не дозвољава бродовима са мигрантима (углавном из земаља Северне Африке у којима нема рата) да упловљавају у територијалне воде Италије. То га је учинило најпопуларнијим италијанским политичарем

________________________________________________________________________

        ЗАМЕНИК председника владе Италије – Матео Салвини који је истовремено и министар унутрашњих послова своје земље – јавно је позвао америчког глумца Ричарда Гира да преузме 160 миграната са брода Open Arms.

        Да их превезе својим приватним авионом у Холивуд и да даље брине о њима.

        Гир је претходно кратко боравио на том броду са мигрантима које се `мота` по водама медитерана у близини италијанског острва Лампедуза. Зато што Салвини одбија да га пусти у италиијанске територијалне воде.

        Салвини се огласио након што су Гир и представници Open Arms на Лампедузи одржали конференцију за медије и позвали „европске лидере“ да се договоре о месту где би мигранти могли бити искрцани.

        Салвини је самом Гиру поручио:

        „Пошто племенити милионер брине о судбини миграната са брода Open Arms, са захвалношћу му указујем да их све својим приватним авионом може пребацити у Холивуд и сместити их у својим вилама!“

        Салвини не дозвољава бродовима са мигрантима (углавном из земаља Северне Африке у којима нема рата) да упловљавају у територијалне воде Италије.

        То га је учинило најпопуларнијим италијанским политичарем.

    

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари