Салвини из формулара избацио „родитељ 1“ и „родитељ 2“ и вратио „отац“ и „мајка“

ИТАЛИЈАНСКИ МИНИСТАР УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА УСТАО У ОДБРАНУ „ПРИРОДНУ ПОРОДИЦУ“

* „Родитељ 1 и родитель 2 појавили су се у италијанским  државним документима након што су на Апенинском полуострву почели да региструју децу хмосексуалних парова. Градоначелница Торина, Кјара Аендино, у априлу 2018-те регистровала је бебу чији родитељи су по „папирима“ биле „две мајке“

________________________________________________________________________________

         МИНИСТАР унутрашњих послова Италије - вице-премијер Матео Салвини – наредио је да се у све формуларе министарства врате „отац“ и „мајка“.

         Истовремено је наложио да се из формулара и свих других докумената уклоне „родитељ 1“ и „родитељ 2“.

         Салвини је своје потезе образложио овако:

         „Одлучио сам да не оклевам када су ми реферисали да и у формуларима који се морају попунити да би се добила елекртонска легитимација треба уписати „родитељ 1“ и „родитељ 2“. Одмах сам наредио да се на своје место врате „отац“ и „мајка“. Ово је мали корак и мали сингал, али се нећу зауставити. Учинићу све што је у моћи министра унутрашњих послова. Све што дозвољава Устав Италије“.

         Министар Салвини је додатно нагласио да ће сва своја овлашћења користити за заштиту „“природне породице засноване на савезу мушкарца и жене“.

         „Родитељ 1“ и „родитель 2“ појавили су се у италијанским  државним документима након што су на Апенинском полуострву почели да региструју децу хмосексуалних парова.

         Градоначелница Торина, Кјара Аендино, у априлу 2018-те регистровала је бебу чији родитељи су по „папирима“ биле „две мајке“.

         Дотад су локалне власти у Италији регистровале усвојену или биолошку децу хомосексуалних парова само по судским одлукама.

         У Торину су убрзо регистровани и близанци чији родитељи су наводно двојица мушкараца, а потом и девојчица чијим родитељима су биле означене две лезбејке.

         У јулу 2014-те је један римски суд дозволио лезбејки да усвоји биолошку кћерку своје партнерке.

         У Италији истополни бракови нису дозвољени.

         Европски суд за људска права обавезао је Италију 2015-те да дозволи „брачне савезе међу људима истог пола“.

         Почетком прошле године је италијански Касациони суд признао законитим истополни брак двојице Италијана закључен у иностранству.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари