Русија мења формат специјалне операције – у борбе убацује четири нова корпуса

ПУТИН ПРИСУСТВОВАО МАНЕВРИМА „ВОСТОК-2022“ СА 50.000 ВОЈНИКА, 140 ЛЕТЕЛИЦА И 60 БРОДОВА

* Путин у току маневара Восток-2022 о  „украјинској операцији“ разговарао са Шојгуом и Герасимовом. Незванично, разговарали су о мењању и ширењу формата специјалне војне операције у Украјини ради њеног убрзавања

* Неки претпостављају да руска офанзива може почети већ за који дан. Други оперишу са две-три недеље. Судећи по последњим ратним догађањима, операције већих размера биће усмерене према Харкову и Николајеву, Славјанску и Краматорску

__________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин је посматрао активну фазу стратешких командно-штабних маневара „Восток 2022“ који се приводе крају на полигону Сергејевски у Приморском крају, на крајњем истоку земље.

       У седмодневним маневрима ангажовано је преко 50.000 војника из 14 земаља, више од 5.000 јединица наоружања и војне технике, укључујући преко 140 летелица, 60 војних бродова, чамаца и помоћних пловила.

       Увежбаване су различите варијанте сарадње видова војске и коалиционих трупа у интересу осигуравања војне безбједности Русије и њених савезника у зони одговорности Источног војног округа.

       Управо ту је руски лидер одржао затворени састанак са министром одбране Русије Сергејем Шојгуом и начелником Генералштаба Валеријем Герасимовом.

       Незванично, разговарали су о мењању и ширењу формата специјалне војне операције у Украјини ради њеног убрзавања.

Владимир Путин, Сергеј Шојгу

и Валериј Герасимов

       Такође незванично: у борбе ће бити укључена четири нова корпуса.

       Један од њих – Трећи, који је наводно састављен од 40 добровољачких батаљона – већ је пребачен на територију Доњецке Републике, али још није укључен у операције.

       Ради се фактички о отпочињању нових нападних операција већег (великог) размаха.

       Неки претпостављају да руска офанзива може почети већ за који дан. Други оперишу са две-три недеље.

       Судећи по последњим ратним догађањима, операције већих размера биће усмерене према Харкову и Николајеву, Славјанску и Краматорску.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари