Русија дала привремени азил осмочланој немачкој породици која је побегла од владавине Меркелове

УТОЧИШТЕ У РУСИЈИ НАШАО СНОУДЕН, ДА ЈЕ МОГАО – ДОБИО БИ ГА И АСАНЖ, А  САДА СТИЖЕ И ОБИЧАН СВЕТ

* Прибежиште и заштиту затражили – и после неких перипетија – и добили 51-годишња Карола Грисбах и њен шест година млађи муж Андре. А са њима и две одрасле кћерке, Доминик и Џулија, и четворо унука. Да би имали заштиту од „диктатуре владе Ангеле Меркел“

* Андре ГРИСБАХ: «За нас је најважније што смо у Русији истински слободни. Овде нас неће угрожавати мигранти и нико наше унуке неће саблажњавати прераним сексуалним образовањем“

________________________________________________________________________

         ЕДВАРД Сноуден је од своје Америке побегао у Русију. Да је могао, у Русији би – од цивилизоване Британије, једнако цивилизоване Шведске и најцивилизованијих Сједињених Држава – уточиште затражио и нашао и Џулијан Асанж.

         Свој цивилизацијски избор је у Путиновој Русији нашао и холивудски глумац Стивен Сигал. Зато је узео руско држављанство. Међутим, Русија постаје цивилизацији избор и за неке „обичне Немце“. Чак и више од тога.

         У Русији су прибежиште и заштиту затражили – и после неких перипетија – и добили 51-годишња Карола Грисбах и њен шест година млађи муж Андре. А са њима и две одрасле кћерке Доминик и Џулија и четворо унука.

          Сви су се потрпали у аутомобил са приколицом за камповање, превалили 2.000 километара и стигли са свог севера Немачке до Москве и Црвеног трга.

         Са једном једином намером: да затраже заштиту од „диктатуре владе Ангеле Меркел“.

         Британски лист Daily Mail о овој породици је објавио текст под насловом „German family travel to Russia to claim ASYLUM — claiming their country is no longer safe because of the migrant influx („Немачка породица затражила азил у Русији јер своју домовину због најезде миграната више не сматра безбедном“).

         Руске власти су је сместиле у један мотел поред Москве, али су јој безмало три године ускраћивале азил јер Немачку смтрају „безбедном земљом“.

         Међутим, дошло је до преокрета. Цела породица је добила привремени азил.

         Руске власти су коначно уважиле указивање Кароле и Андреа да су напустили Немачку пресинга државних органа према породицама са више деце, тоталитаризма и политике у образовању.

         Андре је британском листу испричао:

         „Имали смо разлога да будемо забринути од момента када смо испред Бундестага присуствовали протесту против политике владе. То је било 2013-те, а већ крајем 2015-те смо морали да са туристичким визама кренемо у Русију. Ми желимо да останемо у Русији и да имамо посао у Русији. Могу овде да радим као фармер, а и као грађевинац. Сам себи са у Немачкој направио велику кућу. А могу и да будем преводилац за немачки. За нас је најважније што смо у Русији истински слободни. Овде нас неће угрожавати мигранти и нико наше унуке неће саблажњавати прераним сексуалним образовањем“.

         Посебно је нагласио: „Потпуно непознати људи нам помажу. Ми овакву подршку у Немачкој од својих не бисмо добили. У Немачкој нема друштва, а немачка држава је корумпирана. Путин је најбољи пример лидера, а и много је демократични од Меркелове. Она је мигрантима широм отворила врата због којих у земљи може доћи и до рата, али то влада само чека“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари