Руси пробили украјинску одбрану и ушли у важан град Угљедар

ПУТИН: РУСИЈА САДА ПРОИЗВОДИ РАКЕТА КОЛИКО ЦЕО ОСТАТАК СВЕТА

Угљедар

* Украјинци нису издржали „отварање небеса“ од авио-удара и ватрених таласа од пројектила руске артиљерије и вишецевних ракетних бацача.По проценама: Угљедар ће бити ослобођен „у најскорије време“, а то ће `заљуљати` украјинске лније све до Марјинке, Красногоровке, Первомајског, Орловке и Авдејевке, а Русима дати прилику да развијају офанзиву и према Курахову и  Гуљајпољу

* Американци траже да Украјинци напусте Бахмут (Артјомовск), да сачувају војнике ради формирања до 15 бригада које би опремили западним тешким наоружањем и спремили за контранапад крајем марта или у априлу. О украјинском контранападу већ јавно говори и Џо Бајден који је саопштио да ће САД Кијеву испоручити 31 тенк М1 Abrams

* Московски војни експерт Алексеј ЛЕОНКОВ: Извесно је да (САД и НАТО) преко сателита стално прате кретање наших трупа, али још нису начисто одакле ће доћи наш главни удар: да ли ће из Белорусије, из Брјанске, Курске или Белгородске области. Наша команда, наравно, користи разне тактике да збуни непријатеља. Успеси у борбама за Соледар узнемирили су покровитеље Кијева. Запад је у грозници“

____________________________________________________________

       УКРАЈИНЦИ настављају да губе на целом фронту – од Сватова на северу, преко Северска и Бахнута у центру донбаског фронта, до Орехова које је неколико километара од великог језера које многи зову и Каховским морем.

       Главна новост је: Руси улазе у Угљедар.

       Украјинци нису издржали „отварање небеса“ од авио-удара и ватрених таласа од пројектила руске артиљерије и вишецевних ракетних бацача.     

       По проценама: биће ослобођен „у најскорије време“ јер су руски одреди већ пробили главну линију одбране противника.

       Ово ће `заљуљати` украјинске лније све до Марјинке, Красногоровке, Первомајског, Орловке и Авдејевке, а Русима дати прилику да развијају офанзиву и према Курахову и  Гуљајпољу.

       Руси надиру и северно од Авдејевке, па се њен гарнизон – ако не побегне - за који дан може наћи у окружењу.

       Са оваквим развојем ситуације, фронт ће се коначно одмаћи од Доњецка, главног града ДНР, бар на 30-45 километара.

       Американци траже да Украјинци напусте Бахмут (Артјомовск), да сачувају војнике ради формирања до 15 бригада које би опремили западним тешким наоружањем и спремили за контранапад крајем марта или у априлу.

       О „украјинској контраофанзиви“ већ отворено говори и амерички председник Џо Бајден.

       Потврдивши да ће Сједињене Државе Кијеву испоручити 31 тенк М1 Abrams и нагласивши да ће тенкове и остало тешко наоружање у Украјину наредних недеља слати и амерички савезници, рекао је:

       „Украјинска армија се са приближавањем пролећа спрема за контраофанзиве. Истовремено ће бранити територије које држи“.

       Амерички лидер је изговорио и да војна помоћ Кијеву „не представља претњу за Русију“.

       По његовим речима, САД бране Повељу УН, а одлука о новим испорукама оружја и војне опреме Украјини „још један је доказ јединства Запада”.

       Министар иностраних послова РФ, Сергеј Лавров, упозорио је западне земље да ће сваки терет који садржи оружје и муницију бити легитимна мета Ваздушно-космичких снага.

       Да Украјинци могу нешто покушати, потврђује и Јевгениј Балицки, вд губернатора Запорошке области: „Непријатељ је на нашем делу фронта сконцентрисао до 40.000 војника“.

Амерички тенкови Abrams

       Московски војни експерт Алексеј Леонков могући развој догађаја у блиској будућности види овако:

       „Извесно је да (САД и НАТО) преко сателита стално прате кретање наших трупа, али још нису начисто одакле ће доћи наш главни удар. Нагађају: да ли ће доћи из Белорусије, из Брјанске, Курске или Белгородске области. Наша команда, наравно, користи разне тактике да збуни непријатеља. Успеси у борбама за Соледар узнемирили су покровитеље Кијева. Једни верују да ће се украјинска донбаска одбрана ускоро урушити, други су почели да говоре да ће се то догодити тек за два-три месеца. Запад је у грозници“.

       Украјина покушава да мобилише нових 100-120 хиљада, али Русија коначно на украјинским фронтовима има довољно војника. А војна производња се солидно захуктала:

       „И досадашње борбе су показале – рекао је Владимир Путин - да је руска ПВО једна од најбољих на свету. САД производе ракете Patriot, али се код нас таквих ракета производи три пута више. Чак више од три пута. А што се тиче ракета ПВО уопште, наша производња је упоредива са целокупном светском производњом“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари