Робертс: Русија може да уништи Украјину за један дан - без нуклеарног оружја

КИЈЕВ ЦЕО ДАН БИО БЕЗ СТРУЈЕ, ГРЕЈАЊА И КАНАЛИЗАЦИЈЕ, КЛИЧКО ПОЗИВАО ДА СЕ - НАПУШТА

Овако је изгледао Кијев

* Пол Крејг РОБЕРТС, који је у време администрације Роналда Регана био у Белој кући: Москва се суздржава из историјских разлога. Украјина и њено становништво су део Русије вековима

* У Кривом Рогу је 27. новембра разорен железнички чвор, а то је оно чега се и у кијеву и на Западу највише боје. Шеф локалне војне управе Јевгениј Ситниченко изјавио је: „Била су два ракетна удара. Разарања су знатна. Засад нашим делом железнице ништа не може да се креће“

* ФАКТИ: Емануел Макрон је руске ударе по украјинској енергетици назвао ратним злочином. А украјинске ударе по цивилној инфраструктури и стамбеним зградама Донбаса – ни једном за осам година. Никад није подсетио ни на америчке ударе енергетици Кореје, Вијетнама, Авганистана и Ирака! Није он Французима случано дошао из инкубатора Ротшилда!

__________________________________________________________

       ЦЕО један дан је цела Украјина – услед руских ракетних удара – била у потпуном мраку. У већини великих и средњих градова нису радили ни канализација ни грејање.

       Кијев је изгледао „апокалиптично“. Толико да је његов градоначелник, Виталиј Кличко, апеловао да главни град Украјине напусте сви који имају где (и код кога) да оду.

       Неколико дана пре „колапса Кијева“, а и после њега, већи део Украјине је сатима био без струје. А данима са „планским рестрикцијама“ у снабдевању електричном енергијом.

       Данас је ситуација у Кијеву „у основи нормализована“. Међутим, ако командант руске специјалне операције, генерал армије Сергеј Суровикин, изда такву наредбу – Кијев, Харков, Дњепар, Лавов и други велики градови – биће у мраку данима и недељама. Можда и целе зиме.

       - Удари по инфраструктури Украјине показали су да Русија може да уништи ту земљу за кратко време, оценио је Пол Крејг Робертс, званичник Беле куће за време администрације Роналда Регана.

Пол Крејг Робертс

       „Русија може да уништи Украјину за један дан без употребе нуклеарног оружја“, уверен је Робертс.

       Према његовим речима, Москва се суздржава из „историјских разлога“:

       „Украјина и њено становништво су део Русије вековима, има много мешовитих бракова. <…> Кремљ не жели да рушевине осиромашене земље буду уз границе Русије“.

       Напади руских Оружаних снага на украјинску инфраструктуру почели су 10. октобра, два дана након терористичког напада на Кримски мост у режији украјинских специјалних служби. Мета су објекти украјинске енергетике, одбрамбене индустрије, војне команде и чворишта везе.

       И, први пут озбиљно – и украјинске железнице.

       У Кривом Рогу је разорен железнички чвор.

       Шеф локалне војне управе Јевгениј Ситниченко изјавио је:

        „Била су два ракетна удара. Разарања су знатна. Засад наши делом железнице ништа не може да се креће“

       Ваздушне узбуне су 27. новембра објављиване у четири украјинске области - Черкаској, Полтавској, Кировоградској и Дњепропетровској.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари