Рикардс: Почиње колапс долара – светски монетарни систем вратиће се злату

ФИНАНСИЈСКИ АНАЛИТИЧАР КОЈИ ЈЕ РАДИО И ЗА ЦИА: ГЛАВНЕ УЛОГЕ ОДИГРАЋЕ РУСИЈА И КИНА

* Џејмс РИКАРДС: „Кина је купила хиљаде метричких тона злата, али никога о томе није обавестила. Куповина злата се одвија у тајности... Улога Русије у свему што се догађа је огромна. И она последњих година повећава своје златне и девизне резерве, док спољни дуг смањује. Москва игра отворену игру“

_______________________________________________________________

       АМЕРИЧКИ финансијски аналитичар - бивши саветник обавештајних служби САД Џејмс Рикардс – оценио је да ће будућност светске економије одредити Русија, Кина и њихови партнери својим поступцима који ће цео свет довести до новог монетарног златног стандарда и колапса америчке долара.    

       Подсетивши да је садашњи монетарни систем на снази безмало 50 година, Рикардс је категорично рекао:

       „Крајње је време да свет створи нови“.

       Он подсећа да је до 1914. године финансијски систем био заснован на златном стандарду, а да га је затим сваке три до четири деценије замењивао други.

Џејмс Рикардс

       Долар је 1945. године званично постао светска резервна валута, а Рикардс не крије је уверен да је свет спреман да се са њим растане и да су му потребне промене које треба да донесу Русија и Кина.

       Рикардс сматра да ће водећу улогу у систему играти злато.

       Према његовим речима, Американци игноришу проблеме и ћутке посматрају како цене злата расту и већ достижу рекордне нивое.

       „Кина је купила хиљаде метричких тона злата, али никога о томе није обавестила. Куповина злата се одвија у тајности“, наглашава Рикардс.

       И наставља: „Улога Русије у свему што се догађа је огромна. Последњих година је и Руска Федерација повећала своје златне и девизне резерве, док се спољни дуг смањио. У исто време, Москва игра отворену игру и не крије да је своје карте ставила на племените метале. Колапс долара је већ почео“.

       Рикардс закључује да је свету „напросто потребан нови монетарни поредак“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари