Противници независне Каталоније траже више наставе на шпанском језику

САДА СЕ У КАТАЛОНИЈИ ВЕЋИНА ПРЕДМЕТА ПРЕДАЈЕ НА КАТАЛОНСКОМ

         У БАРСЛЕОНИ су поново одржани истовремени протести противника и присталица независности Каталоније, а полиција је интервенисала како би две групе држала раздвојеним.

         Полиција је направила барикаду како би их спречила да се приближе једна другој.

Присталице независности Каталоније окупиле на тргу у центру града, где је требало да се заврши шетња противника независности Каталоније, који траже повећање наставе шпанског језика у локалним школама.

         Претходно се око 1.000 људи окупило у центру Барселоне протестујући против каталонског сепаратистичког покрета и захтијевајући повећање наставе шпанског језика у локалним школама.

         Многи од њих махали су шпанским заставама узвикујући "Ми нисмо фашисти, ми смо Шпанци!" и "Немојте да вас заваравају, Каталонија је Шпанија!''.

         Марш је организовала група "Говоримо Шпански" (Хабламос Еспанол), која се залаже за веће присуство шпанског језика у каталонским школама.

         Присталице независности Каталоније су захтевале независност те шпанске покрајине и очување тренутне политике језика у школама у Каталонији, где се већина предмета предаје на каталонском језику.

         (Танјуг)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари