Послаше Американци преко Заева и уцењених посланика „Републику Македонију“ у историју

ОВАКО ЈЕ У СОФТ-ДИКТАТУРАМА КОЈЕ СКРОЈИ ВАШИНГТОН: 81 „ЗА“, НИКО ПРОТИВ, НИКО УЗДРЖАН

* Собрање – односно, оно на шта је сведено - увојило амандман 33 у којем пише: „У Уставу се назив `Република Македонија` замењује називом  `Република Северна Македонија`, а назив `Македонија` се замењује називом `Северна Македонија`“

* Лидер опозиционе ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски објавио је да његова партија не признаје промену имена земље јер је супротна вољи већине њених грађана. Нагласио је да је то удар на македонски идентитет и затражио оджавање ванредних парламентарних избора. Заједно са председничким

________________________________________________________________________

        МАКЕДОНСКО Собрање је са 81 глас "за", ни један против, нити уздржан, усвојило данас уставну промену којим је ова држава, у складу са Преспанским споразумом, променила уставно име у Република Северна Македонија.

         Минималном већином коју је амерички режим у Скопљу обезбедио застрашивањем , уцењивањем и поткупом неколико опозиционих посланика. У режији коју су макар благословиле и све водеће земље ЕУ.

         На овај начин је Собрање – односно, оно на шта је сведено - увојило амандман 33 у којем пише:

          „У Уставу се назив `Република Македонија` замењује називом  `Република Северна Македонија`, а назив `Македонија` се замењује називом `Северна Македонија`“.

        На почетку пленарне седнице обратио се македонски премијер Зоран Заев који је рекао да је реч о тешкој, али озбиљној и одговорној одлуци.

        "Јесте, ја сам променио став по питању промене уставног имена и устава државе, али мењање ставова доноси прогрес и по цену политичке каријере", истакао је Заев.

        Он је казао да је ВМРО-ДПМНЕ знао да није могуће постићи бољи споразум и да без Грчке није могуће наставити пут ка ЕУ и НАТО.

Ново уставно име државе „Република Северна Македонија“, ступиће на снагу када парламент Грчке буде ратификовао Преспански споразум.

        Како се и могло очекивати, грчки премијер, леви глобалиста Алексис Ципрас који је на америчкој удици, одмах је честитао Заеву, нагласивши да је Северној Македонији сада отворен пут и у Европску унију и у НАТО.

        Исто су учинили амерички амбасадор у Скјопљу Крис Бејли и европски комесар Јоханес Хан.

        Лидер опозиционе ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски објавио је да његова партија не признаје промену имена земље јер је супротна вољи већине њених грађана. Нагласио је да је то удар на македонски идентитет и затражио оджавање ванредних парламентарних избора. Заједно са председничким.

         Члан руководства исте партије Тони Михајловски поручио је: „Од данас почиње борба за Независну и Слоборну Републику Македонију! Никада Северна!“

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари