Понекад нема ништа смешније од америчких марионета на челу Уједињених нација

АНТОНИО ГУТЕРЕШ ПОЗВАО СВЕ ЗЕМЉЕ ДА ПРИМАЈУ „ИЗБЕГЛИЦЕ ИЗ АВГАНИСТАНА“

* Гутереш, иако је генерални секретар УН, себе уопште не мучи питање: а зашто би било која земља у свету - осим САД и НАТО-савезника који су им помагали да две деценије држе Авганистан под окупацијом – била у обавези да прима и издржава оне који су са њима били у колаборацији па сада беже у страху од одмазде Талибана?

* Смешни и лицемерни Гутереш неће да изговори ни да су за нови талас избеглица криве САД и њихови савезници, јер своје помагаче остављају као рибе на сувом, већ за судбину колабораната криви „ситуацију у Авганистану“

_______________________________________________________

       ТЕШКО да у великој светској политици има нешто неадекватније и смешније од америчких марионета на Ист риверу.

       Генерални секретар УН Антонио Гутереш позвао је све земље да прихвате избеглице из Авганистана и да се уздрже од њихове депортације.

       Учинио је то на седници Савета безбедности УН, нагласивши да је ситуација у Авганистану присилила стотине хиљада људи да напусте своје куће.

       Притом је истакао да „талибански милитанти морају показати уздржаност како би спасили људе у својој земљи“.

       Претходно је амерички Стејт департман саопштио да онима који желе да напусте Авганистан „треба дати прилику да оду“.

       Гутереш, иако је генерални секретар УН, себе уопште не мучи питање: а зашто би било која земља у свету - осим САД и НАТО-савезника који су им помагали да две деценије држе Авганистан под окупацијом – била у обавези да прима и издржава оне који су са њима били у колаборацији па сада беже у страху од одмазде Талибана?

       Поготово су земље које су заједно извршиле агресију на Авганистан и сложног га држале под окупацијом међу најбогатијима на свету...

       Гутереш, упркос свему, није позвао Вашингтон, Лондон, Берлин главне градове осталих држава које су саучествовале у америчком злочину да „под обавезно“ приме своје помагаче које Талибани сматрају издајницима.

       Смешни и лицемерни Гутереш из истих разлога неће да изговори да су за нови талас избеглица криве САД и њихови савезници, јер своје помагаче остављају као рибе на сувом, већ за судбину колабораната криви „ситуацију у Авганистану“.

       Као да се ситуација у тој земљи изменила (на штету колабораната) сама од себе, а не по наредби Џоа Бајдена...

       Талибани су 15. августа прогласили су ослобођење своје земље, објавивши да ће је проглсити за Исламски емират Авганистан.

       Тек ће га формално прогласити, али су безмало сви авганистански ТВ канали поукидали забавне емисије, којим их је усрећивала окупациона вестернизација, и прешли су на емитовање читања Корана или на вести о активностима Талибана...

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари