Пољски `граџанисти` истерали из партије сенатора чији је грех што – добро мисли о Путину

СВОЈОЈ ГРАЂАНСКОЈ ПЛАТФОРМИ ЗАМЕРИО СЕ И СТАВОМ ДА НЕ ТРЕБА БЕЗРЕЗЕРВНО ПОДРЖАВАТИ УКРАЈИНУ

* Врх странке признао да се ради о „личном мишљењу“ Мачеја ГРУБСКОГ, али оценио да је – штетно по државне интересе

* Ово се догађа у Пољској која је чланица Европске уније и близак савезник Сједињених Држава, али нико ни из Брисела ни из Вашингтона неће устати у заштиту Мачеја Грубског. Упркос томе што се са руским лидером срећу и Англеа Меркел, и Емануел Макрон, и Доналд Трамп. Јер,ни оно што се може у Берлину, Паризу и Вашингтону – не сме се у вазалним земљама. Макар биле и повелике, као Пољска

_________________________________________________________________________

         ПОЉСКОГ сенатора Мачеја Грубског властита партија је принудила да напусти њене редове само зато што је позитивно говорио о Владимиру Путину.

         Његова партија до јуче је била Грађанска платформа, а Грубски је за председника Русије рекао да на њега „оставља утисак“ и да према руском лидеру има „пуно уважавање“. Додуше, признао је и да није сагласан са безрезервним подржавањем Украјине у спору са Русијом.

         Ето, само толико, али је било више него довољно да пољски „граџанисти“ објаве да је тај лични став Грубског „штетан по интересе државе“.

         Грубски је већ објавио да ће се 10. септембра повући из партије. А удар на њега се у Пољској сматра нечим сасвим нормалним. Другим речима: њему је стављено до знања да сам није баш сасвим нормалан и довољно добар Пољак.

        То је Пољска која је чланица Европске уније и близак савезник Сједињених Држава.

        Нико ни из Брисела ни из Вашингтона неће устати у заштиту Мачеја Грубског.

        Пољака који се усудио да има позитивно „лично мишљење“ о Владимиру Путину  са којим се срећу и Англеа Меркел, и Емануел Макрон, и Доналд Трамп.

        Једино се не срећу његови из Варшаве и Тереза Меј...

        Вероватно не би ништа боље прошао и да није дирао  у „свету краву“ Украјине.

        Све у свему, показаше му да ни оно што се може у Берлину, Паризу и Вашингтону – не сме се у вазалним земљама. Макар биле и повелике, као Пољска.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари