Почеле одсудне борбе за три украјинске `тврђаве` западно од Доњецка

ЈУРИШНЕ ГРУПЕ СУ ВЕЋ УШЛЕ У АВДЕЈЕВКУ И ПЕСКИ, КРЕНУЛА И ОФАНЗИВА НА МАРЈИНКУ

* Ова три украјинска утврђења, која се налазе западно од Доњецка, треба да падну до почетка гитке за Краматорск и Славјанск. Главне „битке за Донбас“

* По окончању те битке – вероватно до краја августа – руска војска и снаге донбаских република кренуће ка Харкова, Николајеву и Одеси. Можда и Чернигову

__________________________________________________________

       КИЈЕВСКА хунта је Доњецка осам година мрцварила са три своје утврђене тачке: из Авдејевке и Марјинке и приградског насеља Пески.

       А више неће дуго.

       Руска војска и јединице Првог корпуса Доњецке Републике – уз ураганску подршку артиљерије – украјинске линије око Авдејевке већ су пробиле на три места и узимају је „у клешта“.

       Јуришне групе савезника су успеле да продру и у једнако утврђено насеље Пески које се налази између Доњецка и оног што је остало од његовог међународног аеродрома.

       Створиле су упоришта унутар насеља, као полазне тачке за даље напредовање.

       Председник ДНР Денис Пушиљин потврдио је да је почело и пробијање украјинских утврђених линија око Марјинке.

       Навео је да су савезничке јединице већ пресекле аутопут Јасиноватаја-Константиновка, што може бити пресудно за исход битке за Авдејевку.

       По логици ствари, ова три украјинска утврђења, која се налазе западно од Доњецка, треба да падну до почетка гитке за Краматорск и Славјанск. Главне „битке за Донбас.“

       По њеном окончању – вероватно до краја августа – руска војска и снаге донбаских република кренуће ка Харкова, Николајеву и Одеси. Можда и Чернигову.

       Активирање „северног фронта“ већ наговештавају дејства руских ракеташа и авијације.

       Портпарол Министарства одбране РФ, генерал-потпуковник Игор Конашенков, саопштио је да су у Харкову високопрецизним ракетним ударима уништена два америчка лансера вишецевних ракетних бацача HIMARS.

       На исто начин су поред Харкова разорени положаји украјинске 92. механизоване бригаде која је изгубила до 200 војника и седам оклопних возила.

       Због великих, ненадокнадивих губитака почело је масовно дезертирање из украјинске 93. механизоване бригаде, која је такође распоређена „око Харкова“, и из 128. брдско-јуришне бригаде размештене око Запорожја.

       Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари