Остин: Русија има импресивно наоружање – зима ће бити тешка за Украјину

НАГЛАСИО: ПРЕДНОСТ У НАОРУЖАЊУ ЈОШ УВЕК НЕ ПОМАЖЕ РУСИЈИ ДА ПОБЕДИ УКРАЈИНУ    

* Шеф Пентагона у Халифаксу цитирао председника САД  Џоа Бајдена који је пре неколико дана рекао да „Украјина никада неће постати победа Русије“

* Остинов заменик за политичка питања, Колин КОЛ, изјавио да власти САД намеравају да спрече Русију да угуши украјински систем ПВО и да ће Кијеву обезбедити све што је неопходно да га задржи „у функционалном стању“

__________________________________________________________

          АМЕРИЧКИ министар одбране Лојд Остин оценио је да Русија има импресивно наоружање и да ће предстојећа зима бити тешка за Украјину.

          За то је искористио годишњи безбедносни форум у Халифаксу, додавши:

          „Знамо да пред нама могу бити изазови јер се Украјина суочава са оштром зимом. Сједињене Државе и наши савезници и даће ћемо подржавати Кијев“.

          Остин је избнео уверење да предност у наоружању „још увек не помаже Руској Федерацији да победи Украјину“.

          Шеф Пентагона је у Халифаксу цитирао председника САД  Џоа Бајдена који је пре неколико дана рекао да „Украјина никада неће постати победа Русије“.

          Остинов заменик за политичка питања Колин Кол изјавио је да власти САД намеравају да спрече Русију да угуши украјински систем ПВО и да ће Кијеву обезбедити све што је неопходно да га задржи „у функционалном стању“.

          Навео је да Русија покушава да исцрпи и уништи украјински систем ПВО, наносећи ракетне ударе по центрима украјинског војног командовања, објектима војно-индустријског комплекс и енергетској инфраструктури која их напаја.

          Кол је нагласио да је систем ПВО Украјине већ добио „огромну подршку“ од САД и њихових савезника. Према његовим речима, САД су „свуда у технолошком смислу приближиле Украјинце стандардима НАТО-а“.

          Нагласио је да следи предаја Украјини противваздушних ракетних система NASAMS.

          Баједенова администрација је 16. новембра затражила од Конгреса САД 37,7 милијарди долара нове помоћи Кијеву.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари