Нови светски поредак појавиће се за другог Трамповог мандата у Белој кући

ПОЧЕО НОВУ КАМПАЊУ СА ОПТУЖБОМ ДА ЈЕ ВАШИНГТОНСКО БЛАТО НАЈВЕЋА ПРЕТЊА САД

* Својим присталицама већ рекао: „Они су прогонили моју породицу, мој бизнис и моје сараднике, безмало све које познајем и са којима са сарађивао. Али, у суштини – они прогоне вас“

* Пред Америком је 16 и нешто месеци најсуровије и најпрљавије изборне кампање у историји САД. Неће бити ничега на шта неће поћи `вашингтонско блато` да би зауставило Трампа. Вероватно једино неће ићи на његову физичку ликвидацију мада је то једини начин да се осујети Трампова победа 3. новембра 2020-те

* За Трамповог другог мандата – трансформација светског поретка неће само попримити нове обрисе већ може довести и до појаве нових правила која ће утаначити три велике силе – САД, Русија и Кина. Трамп ће претворити Сједињене Државе од светског хегемона у најјачу силу света

__________________________________________________________________________

         Пише: Петар АКОПОВ

         ДОНАЛД Трамп је званично започео своју другу председничку кампању.

         То му омогућава да пређе у напад на `вашингтонско блато` и да га прогласи за главну опасност по САД.

         У Орланду је својим присталицама, а и Американцима поред телевизора, рекао:

         „Наше опоненте – радикално расположене демократе – покрећу мржња, предрасуде и бес. Они желе да вам нанесу штету и да разоре нашу земљу каква сада постоји. То се не сме допустити!“.

         Трампов говор у Орланду био је натопљен презиром не толико према демократама колико према америчкој политичкој елити у целини.

         Трам је у том наступу на Флориди, као и у време истицања своје кандидатуре 2015-те, наступио као антисистемски политичар, као противник естаблишмента који позива да му се сломи кичма:

         „Наш покрет покушавају да зауставе они исти вашингтонски инсјадери који су своје каријере посветили манипулисању системом да би ваши порази постали њихове победе и ви то знате. То су они професионални политичари са којима вам деценијама падају зараде, а САД губе радна места... То блато се зато супротставља овако злобно и жестоко. Ми смо две и по протекле године били под опсадом“.

         Опкољени амерички председник открио је Американцима под каквим околностима је морао да ради:

         „Они су прогонили моју породицу, мој бизнис и моје сараднике, безмало све које познајем и са којима са сарађивао. Али, у суштини – они прогоне вас“.

         Трамп, ево, себе поистовећује са обичним Американцима. Још им је предочио да их прогонитељи презиру:

         „Они су нас називали недостојнима. А то је била грешка. То је била њихова велика грешка“.

         И ово наговештава у наредних 16 и нешто месеци најсуровију и најпрљавију изборну кампању у историји САД. Неће бити ничега на шта неће поћи `вашингтонско блато` да би зауставило Трампа.

         Вероватно једино неће ићи на његову физичку ликвидацију мада је то једини начин да се осујети Трампова победа 3. новембра 2020-те.

         Анкета SSRS, обављена по наруџбини CNN, показала је да 54 одсто Американаца сматра да ће Трамп победити 2020-те.

         Три су кључна разлога што ће тако заиста и бити:

         Америчка економија расте. Трамп стиче симпатије мерама којима штити америчко тржиште и индустрију.

         Појачава се незадовољство елитом, а Трамп наступа и као лидер протестних расположења. Зато: што га вашингтонско блато више напада – то обичан свет више мрзи политичку елиту.

         Демократе нису у стању да му супротставе моћну политичку фигуру јер је – немају. То би могао бити Берни Сандерс, али га се „блато“ боји тек нешто мање од Трампа, а његова кандидатура би довела до раскола међу демократама.

         Други мандат ће Трампу коначно развезати руке. Поготово ако републиканци успеју да поврате контролу над доњим домом Конгреса САД.

         Напади на њега неће ни тада престати, али ће „руска веза“  ислучне оптужбе отићи на периферију.

         То ће америчком лидеру коначно дати прилику да са Русијом прави односе о каквим је говорио у изборној кампањи 2016-те.

         Трамп ће моћи да са Путином разговара о свему: од Украјине до Кине, од Европске уније до ирана, од нуклеарног наоружања до енергетских ресурса.

         При невидљивом присуств у трећег – Си Ђинпинга који је и важан шпиц троугла и главни Трампов проблем.

         За Трамповог другог мандата – трансформација светског поретка неће само попримити нове обрисе већ може довести и до појаве нових правила која ће утаначити велике силе.

         Амерички националиста, непријатељ „вашингтонског блата“ и глобалиста - Доналд Трамп – може бити председник САД који је повољан за Русију. Не зато што је он њена марионета, већ зато што ће чинити оно што је потребно самој Америци.

         Он ће претворити Сједињене Државе од светског хегемона у најјачу силу света.

         Пожелимо му успеха на изборима 2020-те.


 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари