Најбољи умови глобализма немоћни: хватају се за цензуру – остаје им замаскирана диктатура

АМЕРИЧКИ ИНСТИТУТ АСПЕН – УЗ УЧЕШЋЕ БРИТАНСКОГ ПРИНЦА ХАРИЈА – 6 МЕСЕЦИ ТРАЖИО ИЗЛАЗ

* Дијагноза Аспеноваца: дошло је до „загађивања информатичке еколошке средине“ у којој се гомилају облаци фалсификата и лоше пропаганде. Толико је загађена да нешто треба хитно предузимати

* Сугеришу да Бајден именује опуномоћеника који ће координирати све напоре администрације у сфери информисања, односно - некога ко тачно зна шта је истина и како да се пропагира. А међу препорукама су: „забранити“ и „ограничити“

* Предлаже се фактички да помахнитала цензура, која је одавно уведена на највећим платформама и друштвеним мрежама, постане још махнитија и технички савршенија!

* Информациони лоби постао једна од две најмоћније индустрије на свету (друга је медицина), чак је потиснуо богаташе из нафтно-гасних, војно-индустријских и других глобалних лобија. Међутим, сада не само да признаје узалудност својих напора, већ и гласно алармира: није могуће контролисати информациони простор. Превише је, неочекивано много гласова који воде одбрамбени информациони рат истим оружјем које користе нападачи

_________________________________________________________

       Аутор: Дмитриј КОСИРЕВ

       „СРЦЕПАРАЈУЋИ призор“, рекао је магарац Иaр, гледајући у сопствени лик у огледалу.    

       Нешто слично се може рећи и за покушаје најбољих глобалистичких мислилаца у Сједињеним Државама и Европи да схвате оно што називају „информационим поремећајем“.

       Извештај који су припремили тиче се само Америке, али је јасно да тема занима све и свакога.

       Реч је о документу Института Аспен – познатог тинк-тенка који финансирају «људи који знају знање», од Била Гејтса до фондација Карнеги и Рокфелери.

       У тиму, који је шест месеци припремао извештај, чак су и британски принц Хари и многи други.

       У најкраћем: сви ови титани мисли објавили су једно: дешава се права ноћна мора, људи говоре и пишу шта хоће, та срамота мора бити забрањена или строго контролисана.

       Политичка позадина ситуације је следећа: мање од годину дана остало је до међуизбора за амерички Конгрес. Такви избори увек задају ударац странци која је победила на претходним изборима, па и председничким, јер гласачи упоређују обећања победника са њиховом реализацијом и строго кажњавају оне који су их обманули.

       Америчке демократе зато су у потпуној паници: удар може 2022-ге бити тежи него иначе. А у преосталом времену, не само Џо Бајден, већ ни политички геније једноставно не би имао времена да уради било шта да поправи рејтинг странке и сопствени.

       Шта онда? Уводити отворену диктатуру?

       Извештај Аспеноваца не тиче се само судбине садашње администрације САД, већ говори и о резултатима неких врло неочекиваних догађаја у последње три-четири године, укључујући и глобалистичку револуцију и погроме друштава са њиховим вредностима, „covid-reset“ и још много тога.

       A ево дијагнозе: дошло је до „загађивања информатичке еколошке средине“ у којој се гомилају облаци фалсификата и лоше пропаганде. Штавише, толико је загађена да нешто треба хитно предузимати.

       Увек су постојали они (свештеници, вође…) који су хтели да `чисте`. Суштина садашње ситуације је у томе што се дешава нешто неочекивано, неприхватљиво и невероватних размера: показало се да је отпор глобалистичким елитама већи него што су очекивале.

       У извештају су се нашли и фантоми руске и кинеске пропаганде. Стога је задатак оних који би да зауставе „информациони поремећај“ раван хватању црне мачке у мрачној просторији, где их има стотинак или пет стотина.

       Шта се нуди за довођење ствари у ред?

И он им је притекао у помоћ

       Сугерише се да Бајден треба да именује опуномоћеника коју ће координирати све напоре администрације у сфери информисања, односно - некога ко тачно зна шта је истина и како да се пропагира. А председник САД и Бела кућа – не чине ништа.

       Међу препорукама су: „забранити“ и „ограничити“.

       Предлаже се фактички да помахнитала цензура, која је одавно уведена на највећим платформама и друштвеним мрежама, постане још махнитија и технички савршенија!

       Ово је историјска сензација и лекција за потомство за сва времена.

       Јер, самопроглашени „господари света“ почели су крајем 1990-их да врше тотални погром друштава, заправо – да на силу мењају начин на који људи живе, мисле и комуницирају једни са другима. Генерално, покушавали су да преправе људску природу.      

       Поставља се питање: зашто су тада одлучили да ураде оно што Мао Цедунг и многи други нису?

       Пре свега зато што су 90-их година информативне могућности утицаја на умове стотина милиона људи порасле на невиђен, експлозиван начин: појавио се Интернет и сви системи масовне комуникације који су са њим повезани. А неко је имао илузију да се сада суштина људи, њихов начин размишљања и обрасци потрошње – могу моделовати током једне генерације, док је раније за такве ствари требало много деценија.

       Поверовали су да је то могуће јер ниједна диктатура прошлости није поседовала такве методе контроле умова и речи људи.

Са уклањањем Џулијана Асанжа

нису ставили тачку ни на шта

       Зато је информациони лоби постао једна од две најмоћније индустрије на свету (друга је медицина), чак је потиснуо богаташе из нафтно-гасних, војно-индустријских и других глобалних лобија. Међутим, сада они не само да признају узалудност својих напора, већ и гласно алармирају: није могуће контролисати информациони простор.

       Превише је, неочекивано много гласова који воде одбрамбени информациони рат истим оружјем које користе нападачи.

       Светска историја пуна је илузија „изабраних“ о њиховој способности да преправе („спасу“, „побољшају“) човека као таквог, и то брзо. Само, опет се потврдило да се сваки пут испостави да је било потребно боље разумети шта су људи и људска друштва.

       Схаватити да они заправо не желе да се мењају под спољним утицајем.

       У сваком случају, сада најбољи умови глобализма не могу да смисле ништа осим да додатно пооштре контролу над „информационим нередом“ човечанства.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари