Начелник украјинског Генералштаба: Русија се спрема да нас нападне са три стране

МУЖЕНКО НИЈЕ ПОКУДИО НИКАКВЕ ДОКАЗЕ, АЛИ ТВРДИ ДА ПРИВОДИ КРАЈУ ФОРМИРАЊЕ ИНВАЗИОНИХ СНАГА

Петар Порошенко и његови генерали - не зна се

ко је већи `зец` (Виктор Муженко први сдесна)

* Један од кандидата за председника Украјине – Сергеј Кривонос – позвао `грађане Украјине` да се спремају за рат против Русије: „Наш народ мора бити наоружан. Јуришним пушкама. Морамо га спремати за рат који може потрајати годинама“

____________________________________________________________________________________

         НАЧЕЛНИК украјинског Генералштаба Виктор Муженко изјавио је да „постоји реална претња упада руске армије са три стране“.

         Са севера, истока и југа.

         Навео је – не нудећи никакве доказе – да Русија завршава формирање војних формација које ће заједно са специјалним јединицама „чинити главнину инвазионих снага“.

         Истовремено је устврдио да украјинска армија – зато што ће се борити на `својој земљи` и захваљујући својој високој мобилности, адапривности и аутономности – имати ` стратешку предност“ над руским „инвазионим снагама“.

         Ово је највероватније у функцији украјинских председничких избора чији ће се први круг одржати 31. марта.

         Заменик украјинског министра за „привремено окупиране територије“, Јуриј Гримчак, био је много отворенији од Муженка па је рекао да државно-војни-врх у Кијеву очекује да ће до `руске инвазије` доћи „између првог и другог круга председничких избора“.

         Један од кандидата за председника Украјине – Сергеј Кривонос – позвао је `грађане Украјине` да се спремају за рат против Русије:

         „Наш народ мора бити наоружан. Јуришним пушкама. Морамо га спремати за рат који може потрајати годинама“.

         На Муженкову тврдњу први је одреаговао кримски политичар Руслан Балбек:

         „Кукавице увек имају велике очи. Украјински генералитет чине људи са зечијим срцима. То што брбљају треба напросто игнорисати“.

         Функционер Државне Думе РФ Виктор Водолацки поручио је Муженку:

         „Русија никада није напала себи пријатељску земљу. Украјина је данас потребна Американцима и НАТО против Русије, али ми никада не нападамо народе који су нам пријатељски“.


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари